Van, aki szerint szexi, van aki szerint vad, van aki szexi és csábító egy tetoválás. Az ilyesmi persze ízlés kérdése, egy azonban biztos, különlegesnek már rég nem számítanak a tetkók, hiszen pl. Nagy-Britanniában a 16 és 44 év közöttiek közül minden harmadik embernek van egy. Az askjeeves.com website megbízásából ezer fő részvételével készített felmérés szerint a teljes brit lakosság körében pedig 20% körül van a tetováltak aránya, és 86% valóban úgy gondolja, hogy a tetoválások manapság teljesen hétköznapiak, vagy egyenesen közhelyesek.

A felmérés arra enged következtetni, hogy ennek megfelelően majdnem mindenki, akinek tetszenek a bőrre varrt rajzok vagy feliratok, mára már csináltatott magának egyet. A tetoválást elutasítók ugyanis meglehetősen sokan vannak. A férfi válaszadók majdnem fele, 47%-a például azt válaszolta, egyáltalán nem jönnek be neki a tetovált nők. A nők valamivel engedékenyebbek az összefirkált férfiakkal szemben, a hölgyek közül csak 38% mondta azt, hervasztónak találja a tetovált pasikat.

Önnek bejönnek az ellenkező nem tetovált képviselői?

Azt gondolnánk, ma már főleg csak az idősebbek szoktak megbotránkozni egy-egy kidekorált bőrű személyen, de úgy tűnik, olyan kiáltóan nagy különbség azért nincs a korosztályok között. David Beckham teletetovált karjára a 60 év fölöttiek 93%-a mondta azt, hogy borzasztó, de a 30 év alattiak körében is 74% azok aránya, akiknek szerint ennyi tinta már végképp túlzás. Aki úgy dönt, hogy tetováltat, annak általában azt szokták mondani, hogy “meg fogod bánni”, és úgy néz ki, ez az esetek jó részében be is jön, mert a megkérdezett tetováltak 23%-a azt válaszolta, már megbánta, hogy varratott.