Akadt már ki valaha azon, hogy az exe új nője/pasija milyen szánalmas? Ha igen, nincs egyedül: sajnos a pasik nagy része olyan lányokat keres, akiknek külseje annyira átlagos, hogy a szürke egér is könyörög a receptért, és IQ-szintjük sem közelíti az atomfizikusi magasságokat.

A csúnyácska lány istenként néz a nála fényévekkel jobb férfira, aki bármit megtehet velük ezt kihasználva. A témával kapcsolatban megkerestük Dr. Rusz Edit szexuálpszichológust, aki szerint a butácska nő fölött a férfi mindig okosnak, tudatosnak és irányítónak éli meg saját magát, és ez nagyon fölemeli a férfi önbecsülését.

A dologban a rózsaszín felhő is közrejátszik, de szomorú tény, hogy némelyik ember annyira lusta és igénytelen, hogy nincs semmiféle elvárása, csak azt tartja szem előtt, hogy ki a könnyű préda. Ebben az esetben ugye sokszor csak egy egyéjszakás kalandig jut el a dolog, de vannak kivételek: akár többéves kapcsolatban is előfordul, hogy a felek elbeszélnek a másik mellett, és ennyi idő után se tudnak a párjuk dolgairól naivságuk miatt.

Dr. Rusz Edit szerint ennek oka az, hogy a nő életében nagyon sokféle szerep összegződik a naiv szendétől a dögös kurtizánig, amelyeket nem tudatosan használnak, de tudják, hogy az adott pillanatban mire van szüksége a férfinak. "Ha azt akarjuk, hogy a férfi, akit szeretünk olyan legyen, hogy fel tudjunk rá nézni, akkor időnként egy kicsit alá kell tenni a dolgoknak" - tanácsolja a szexuálpszichológus.

Sokan vélik úgy a mai fiatalok körében, hogy hátrány, ha valaki okos, és sokkal többen vannak, akik csak a külsejükkel foglalkoznak, és egy értelmes szót se lehet váltani velük a világban történt dolgokról. A pszichológus véleménye szerint az okos nők önállóak, ezért nem kell őket babusgatni, támogatni, kényeztetni, amit egy férfi általában szeretne működtetni egy kapcsolatban.

A Facebook közösségi oldalon is alakult már csoport "Sírva röhögök, amikor látom, hogy az exem új barátja/barátnője bűn ronda :D" címmel, ami az azonos nevű angol nyelvű oldal magyar mutációja. Ez a csoport egyelőre még csak alig hétezer tagot számlál, de boldogan osztják meg egymással saját élményeiket.

Megkérdeztünk pár fiatalt a témában, és ők két jól elkülöníthető táborra oszlottak aszerint, hogy jó partinak tartanak-e egy csúnya, buta lányt egy férfi számára:

Pro

"Lassan 20 éves leszek, de még nem sűrűn volt részem komoly kapcsolatban, pedig sokat adok a külsőmre, és közvetlen lánynak tartom magamat. A barátnőimmel sokszor beszélgetünk erről a témáról. Akárhányszor sétálgatok egyedül a város utcáin, és szembejön egy tipikus jó pasi a barátnőjével az oldalán, az biztos, hogy a lány eltűnik mellette. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ezzel az erővel nekem is lehetne minimum egy ugyanilyen barátom" - panaszolja Julcsi.

"A szép és buta lányokról többet tudnék mesélni, mert pont ők azok, akik elhiszik, hogy bárkit megkaphatnak, ami persze igaz is de a legtöbb pasi csak megfektetni akarja őket és ennyi" - véleményezi Tamás, aki járt már csajjal csak azért, hogy legyen valakije, de végülis barátság lett belőle.

"Azért buknak a fiúk a csúnya és a naiv lányokra, mert tudják, hogy őket meg lehet dugni. Szerintem nem is akarnak nekik megfelelni. Úgy vannak velük, hogy most jó, de aztán meg lesz másik, az meg már mindegy, hogy ki. A csúnya lányok örülnek és ujjonganak, hogy: Húúú, ezzel a sráccal volt dolgom! Másnap meg a srác már nem is emlékszik a nevére" - mondja Reni.

"A csúnyább lányokat hamarabb megszólítják. Sok olyan párt látok az utcán is, hogy egy helyes srác, mellette meg egy rondaság. Engem sok olyan talál meg, aki csak a szexre megy, de jól néz ki. A szép lányokat gyakran nézik butának vagy picsának, mintha ez a kettő egymás velejárója lenne" - mutat rá a latintáncos Linda, hogy a sztereotípia fordítva is tud működni.

Kontra

"Soha nem jöttem össze csúnya lánnyal amiatt, hogy esetleg ne kelljen megfelelni. Nálam mindig az volt fontos hogy megfogjon valami benne, amiért érdemes küzdeni, és ezzel nincs összefüggésben a külsőség, inkább a belső. Hiszen épp ezért fog meg, mert van benne valami érték, ami hozzám közel áll"- mondja Ádám.

"Maximum az választ csúnya, buta lányt, aki nagyon nagyot csalódott és fél a következő kudarctól, ezért inkább egy csúnyát választ, mert az legalább nem dug félre" - vázol egy lehetséges indítékot Barna.

"Ilyenre már én is gondoltam, de nem visz rá a lélek, hogy egy olyan csajjal összejöjjek, aki nem tetszik. Büszke vagyok és kész. Nem csináltam, és nem is fogom" - vallja be Csongor.

"Szerintem valami gondja van annak, aki arra vágyik, hogy a csaja felnézzen rá és ezért keres valami szerencsétlent. Vagy ő is annak érzi magát, és így akar önbizalomra szert tenni" - véli Gergő.

Természetesen várjuk olvasóink meglátásait is a kommentekben.