Az esküvőknek állandó szereplője a fotós, sőt az utóbbi időben általában a videós is. Utóbbi nemcsak arra jó, hogy baleseteket rögzítsen az utókor számára, hanem elméletileg arra is képes, hogy tényleg szép emléket készítsen a nagy napról. Úgy tűnik, a videó igencsak kezd felértékelődni, hiszen egyre ritkábbak az elbénázott, homályos vagy reszkető felvételek, és egyre több az olyan igényes vagy profi esküvői kisfilm, amely már csak nyomokban emlékeztet a szokásos házi készítésű barkácsvideókra.

Sőt, az interneten körülnézve úgy tűnik, hogy egy új trend is hódít: divat zenés videóklipet csinálni a lakodalmas felvételekből, és azt egy videómegosztón keresztül közzétenni. A mai posztba három ilyen, zenével és sok vágással operáló kisfilmet válogattunk össze példaként. A legszimpatikusabb a legfelső amerikai pár, ahol ugyan kicsit bizarr a koreográfia, de ettől eltekintve minden rémesen profi, és a zeneválasztás is üdítően eredeti.

A második és a harmadik klip inkább klasszikus eszközökkel operál. A kvázi nyálas zene és a nem túl fantáziadús, tipikusan esküvős beállítások miatt nyilván lesz, aki azt mondja, hogy vérciki ilyen klipet csináltatni, de ne tessék elfelejteni: az esküvő az igaz és örök szerelemről szól. Ezt a témát pedig szinte lehetetlen úgy feldolgozni, hogy a végeredmény ne tűnjön valamennyire nyálasnak, így az összes lehetőség között egy zenés videóklip még kifejezetten jópofának számít. Önnek bejön valamelyik a három kisfilm közül? Csináltatott-csináltatna ugyanilyet saját esküvőjéről?