Tavaly tavasszal olvasóinkat azzal a hírrel borzongattuk, hogy egy fiatal afgán szerelmespárt agyonlőttek saját falujukban csak azért, mert szüleik jóváhagyása nélkül akartak összeházasodni. Indiában egy hasonló eset történt idén áprilisban egy olyan 17 éves lánnyal, akinek bűne abban állt, hogy egy olyan fiúba lett szerelmes, aki egy másik településről származott.

Az India keleti szélén található Nyugat-Bengália lakói ezen annyira felbőszültek, hogy a lányt erőszakkal levetkőztették, és meztelenül hajtották végig a település utcáin, összesen egy nyolc kilométer hosszú utat járatva be vele. Mindeközben a lányt kisfiúk kővel dobálták, a férfiak ütötték, fogdosták, vagy mindkettő, miközben a büntetés elszenvedője hol intim testrészeit próbálja kezével takarni, hol az ütések ellen próbál védekezni. Az atrocitásról a helyi hatalmasságok értesültek ugyan, de nem tettek semmit.

A dolog négy hónap elteltével mostanra csak annak köszönhetően tudódott ki, hogy a lány által kiállt tortúráról többen is mobilos videót csináltak, és ezek később felkerültek az internetre, állítólag “adibasi girl” név alatt. A legelterjedtebb videómegosztókon a most áprilisi felvételeket nem sikerült megtalálnunk, de illusztrációnak bőven elég ez a klip is egy korábbi nőellenes incindensről Indiában. A videós botrány nyomán lépett most akcióba a rendőrség. A több száz férfiból a híradások szerint ötöt tartóztattak le