A hírességek mindig megadják a módját az esküvői ceremóniának, így nem csoda, hogy a legtöbb ruhát külön erre a napra terveztetik, több millió forintért. A legtöbben nyáron mondják ki a boldogító igent, így gondoltuk, a szezon kellős közepén jól jön egy összeállítás a világ legszebb celebmenyasszonyairól és az ő híressé vált esküvői ruháikról az ötvenes évek legendáitól egészen napjainking.

1. Hollywood egykor legjobban fizetett dívája, Elizabeth Taylor az első esküvőjén 1950-ben Conrad “Nicky” Hiltonhoz, Paris Hilton nagyapjának testvéréhez ment feleségül. A Hollywoodban tartott esküvőre a menyasszony gyöngyökkel díszített ruhát kapott ajándékba az akkor sikerei csúcsát élvező MGM stúdiótól. A selyemkölteményen 2 hónapon át dolgozott több mint egy tucat varrónő. A ruha akkori ára 1500 dollárt kóstált (317 ezer forint), ami ma 14 ezer dollárnak (3 millió forintnak) felelne meg.

2. Jacqueline Bouvier, a divatikon a Rhode Island állambeli Newportban tartotta esküvőjét John F. Kennedyvel 1953-ban. Az éppen Jackie Kennedyvé avanzsáló hölgy egy csontszínű tafettaruhát viselt a 700 vendég előtt, amelyet az afro-amerikai Ann Lowe tervezett, a fogadáson pedig azt a szoknyát, ami egykor a nagymamájáé volt. Tudják, valami régi, valami új…

3. Az 52 évesen elhunyt Oscar díjas színésznő, Grace Kelly, miután eljátszotta A hattyúk című filmben Alexandria hercegnő szerepét, rögtön valósággá vált filmbeli szerepe, hiszen 1956-ban hozzáment III. Rainer monacói herceghez, így az életben is hercegnő vált belőle. A rózsákkal díszített tüllös selyemruháját szintén ajándékba kapta az MGM stúdiótól, amelyet bizonyos Helen Rose tervezett. Egy igazi Hollywoodi ruha volt, amin 6 hétig dolgozott 3 tucat varrónő. Ez volt az első olyan esküvő, amit a tv Európában és Amerikában is élőben közvetített.

4. Erősen kilóg a fordos-uszályos menyasszonyok sorból Mia Farrow amerikai színésznő. Az ő első esküvőjére 1966-ban került sor, ahol Frank Sinatra oldalán mondta ki a boldogító igent 21 évesen. A Golden Globe díjas Farrow esküvői ceremónián viselt szolid, sportos miniruhája tökéletesen passzolt rövid hajához.

5. A hetvenes évekre is jutott egy legendás esküvő, a korszaknak megfelelő menyasszonyi ruhával. Ha azt mondjuk, hogy a menyasszony Bianca Porez Morena de Macias volt, nyilván nem sok mindenkinek jut eszébe, kiről is van szó, de ha azt mondjuk, hogy a hölgy a Rolling Stones énekese vezetéknevét átvéve később Bianca Jaggerként lett ismert, nyilván rögtön mindenki tudja, kiről is van szó. Mick Jaggerék St. Tropez-ban a városházán mondták ki a boldogító igent, és a menyasszony a hatalmas kalap alá egy Yves Saint Laurent ruhát vett.

6. Az autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő esküvői szertartása csupa pompa volt Károly herceggel, melyet a tévé élő adásban közvetített. 10 ezer gyönggyel díszített, uszályos selyemtaft ruhát viselt a ceremónián, amelynek fodros volt a nyakkivágása és flitterrel volt kivarrva. A legendás ruhát, amelyhez 25 méternyi uszály és fátyol tartozott, szintén kézzel készítették el 1981-ben.

7. A No Doubt énekesnője 2002-ben vonult oltár elé, hogy hozzámehessen Gavin Rossdalehez. Menyasszonyi ruháját a Christian Dior tervezője, John Galliano kivitelezte. A ruhát úgy készítették külön erre az eseményre, hogy Gwen Stefani személyiségét tükrözze, így a punk és a pop stílus ötvözete lett ez a színátmenetes kreáció.

8. Kamaszkori álma vált valóra Katie Holmesnak 2006-ban, amikor férjhez ment Tom Cruisehoz. (Vannak persze, akiknek vannak egyéb elméleteik is erről a frigyről.) Az Olaszországban tartott álomesküvőhöz egy Swarovski kristályokkal díszített, elefántcsontszínű Armani ruha dukált.

9. Kendra Wilkinson, az örök nőfaló volt barátnője a Plaboy birtokon ment férjhez Hank Baskett focistához 2009-ben. A koszorúslányok Hugh Hefner exei voltak, akik annak idején Kendrával éltek együtt a villában. A 100 ezer dolláros (20 millió forint) menyasszonyi ruhához egy Christian Louboutin cipő passzolt a legjobban. A Playboy-lány ruháját selyem és a tüll tette elegánssá, a Michael Bain gyémántok pedig csak emelték az összhatást.

10. Az idei nyár több celebesküvője közül talán Bill Clinton lánya kapta a legtöbb sajtót. A kb. egymilliárd forint költségvetésű lagzin Chelsea Clinton egy Vera Wang ruhát viselt, miközben Marc Mezvinsky bankár és 500 vendég előtt kimondta a boldogító igent. A vendégek között maga a tervezőnő is ott volt, aki a menyasszonyi ruhán kívül a koszorús- és virágszóró-lányok ruháinak készítését is bevállalta.