Volt nálunk egyszer egy poszt arról, hogy táncszempontból milyen öt kategóriára lehet osztani a férfiakat.

Most a Tánciskolák Éjszakája eseménysorozat beharangozója is megerősítette, hogy igenis segít a randizásban és a párkapcsolatban, ha az ember tud táncolni. Azt mondják, a tánc és a mozgás nem más, mint a ritmus feletti uralom.

A ritmus feletti uralom pedig biztosítja a test feletti uralmat is, amely a jó szex egyik legfontosabb alapja. És mindez - mondják a tánciskolák - tanulható, felszínre hozható, hiszen ott lapul mindegyikünkben. Következzen akkor az a 10 pont, amiből a Tánciskolák Éjszakája szerint kiderül, miért jobb az ágyban az, aki megtanul táncolni.

1. Fejlődik a ritmusérzéked, a testkultúrád, megtanulod használni a testedet, hajlékonyabb leszel, fejlődik ízületi mozgékonyságod és izmaid rugalmassága is.

2. A tánctól könnyedebb és tudatosabb lesz a mozgásod. A tánc erősít, növeli az állóképességedet és koncentrációs képességedet.

3. A tánc gyorsan tanulható, hamar gazdagodhatsz sikerélményekkel, ami növeli önbizalmadat és magabiztosságodat.

4. Megtanulsz együttműködni partnereddel, figyelmesebbé válsz. A tánc fejleszti az együttműködési és alkalmazkodó képességet, toleráns magatartásra ösztönöz.

5. A páros táncok során megtanulod hol, hogyan, milyen erősséggel érintsd meg partneredet, és te magad is hozzászoksz a testi kontaktushoz.

6. Önkifejezési képességed is javul.

7. A tánc tökéletes feszültséglevezető módszer, így tánc közben kieresztheted a gőzt és haza már kisimult arccal érsz.

8. Önfegyelemre nevel.

9. Fejleszti improvizációs készségedet, kreativitásodat.

10. A tánc megszabadít szorongásaidtól, és testközeli tapasztalatokat nyújt abban, hogy miképp kezeld a másik nemet.