Örök vitatéma a házassági vagyonjogi szerződések kapcsán, hogy minek köt egyáltalán házasságot az, aki arra számít, hogy egyszer majd el fog válni. Új formában veti fel ugyanezt a kérdést egy amerikai biztosítócég, a WedLock Divorce Insurance. Őnáluk ugyanis válás esetére biztosíthatja be magát bárki, elméletileg a világ bármely országából, így akár ön is.

A szolgáltatás mögött az az elgondolás húzódik meg, hogy egy válás gyakran roppant költséges tud lenni az ügyvédi munkadíjak, egyéb eljárási díjak, szétköltözés, az új, immár egyedülállóként élt élet felépítése és többi költség miatt, és akkor még a tartásdíjfizetésről nem is beszéltünk. Aki a WedLocknál bebiztosítja magát, mindez ellen annyi védelmet kap, hogy amikor válását kimondják, a cég egy egyösszegű juttatásban részesíti őt, amelynek összege természetesen attól függ, hogy az illető addig hányszor fizetett be biztosítási díjat, és hogy mennyit.

Kíváncsiak lennénk, hogy a WedLocknak van-e olyan kliense, aki házastársa tudta nélkül fizet házasságbiztosítást (talán inkább ez rá a jó név, tekintettel arra, hogy az életbiztosítás is halál esetén fizet). Az mindenesetre biztos, hogy a már válófélben lévők vagy megromlott kapcsolatban élők nem tudják kijátszani a WedLockot azzal, hogy gyorsan még a válás előtt bebiztosítják magukat, hiszen a cég csak akkor fizet, ha házasság felbontását az első befizetéstől számított négy éven túl mondják ki.