Miközben a Kockahas-blogban ma Kylie Minogue régi pasija került elő, addig itt a Randiblogban az ausztrál énekesnő új számának szövegére szeretném egy pillanatra ráirányítani a figyelmet. Alább megtekinthető a dalhoz készült videó, a szöveg eredetijéhez pedig ide tessék kattintani. Azért pont ezt a számot pécéztem ki a világban naponta keletkező végtelen mennyiségű idióta popsláger közül, mert ebben Minogue párkapcsolati tanácsokkal szolgál rajongóinak arra az esetre, ha “egy lány nem kapja meg, amire szüksége van”. Nézzük, mi történik ilyenkor.

Már a szám címe is beszédes: “Get Outta My Way”, azaz kb. “Takaroggy az utamból”. Az első versszak nagyjából vázolja, hogy mi a felállás. A csaj unja a pasiját, akivel a fő baj az, hogy már a felismerhetetlenségig elzombisodott. A férfi tohonyaságára reagálva a szám szövege szerint a nőnek kell a kezébe vennie a dolgokat, hogy megmutassák az unalmas pasinak, mi történik akkor, ha nem kapják meg, amire szükségük van. (Nahát, a helyesírás-ellenőrzőm ismeri azt a szót, hogy “elzombisodott”, de azt nem, hogy “tohonyaságára”.)

A tanácsot a refrén rejti. A férfinak nincs más dolga, mint hogy hátradőljön a székében és figyeljen, míg a nő kiválaszt egy vadidegent, és lelép vele. Hogy ez miért jó? A szám szövege szerint a következő előnyei vannak egy ilyen húzásnak. 1. A nő élvezi, hogy végre valami veszélyeset csinál. 2. Talán ez a legmeredekebb: a férfi (a disznó!) biztos begerjed arra, hogy a csaját egy másik pasival látja. 3. A nő azonban nem táncol vissza(legalábbis a szám végéig nem) ahhoz, aki eddig a barátja volt, de most már potenciális ex, hanem tovább feszíti a húrt, és élvezi, hogy “most jól megmutatta” a férfinak, hogy igazából milyen fából faragták.

Egy popdal dalszövegére nyilván semmi értelme odafigyelni, az egyetlen döbbenetes ebben az egészben csak az, hogy valószínűleg tényleg vannak olyan lányok-nők, sőt talán fiúk-férfiak is a világon, akik szerint az életben is így kell kezelni egy olyan kapcsolatot, amit az egyik fél ellaposodottnak-elhidegültnek talál. És persze kétségtelen az is, hogy sokkal nehezebb fülbemászó slágert írni arról a témáról, hogy “valami bajom van, gyere, üljünk le, beszéljük meg”, vagy még arról is, hogy “elhagylak, mert nem szeretlek már, de azért nem gondolom azt, hogy jogom van nyilvánosan még egy jó nagyot beléd is rúgni”.

De azért mégis, egyszer valaki igazán megpróbálkozhatna valami ilyesmivel is, mert talán lesz olvasóink között, aki egyetért azzal, hogy ez "takaroggy az utamból"-típusú szakítás a trendi zenei csomagolás ellenére se nem menő, se nem jópofa, korrektnek meg végképp nem korrekt.