Sok rosszat el lehet mondani a magyar televíziócsatornákról, de egy pozitívumot mindenképpen el kell ismernünk velük kapcsolatban: nem nekik jutott eszükbe a Bridalplasty című valóságshow ötlete (vagy ha igen, akkor elvetették). Az új reality természetesen Amerikában fog futni, és a koncepció az esküvői műsorokat (ilyen már nálunk is van ugye) az extrém plasztikai sebészettel keresztezi.

A Hollywood Reporter tudósítása szerint a műsorban leendő menyasszonyok fognak vetélkedni, és a fődíj természetesen egy álomesküvő lesz. A jövőbeni aráknak a közelgő lagzival kapcsolatos feladatokat kell majd megoldania, olyanokat, mint például a házassági fogadalom szövegének megírása vagy a nászút megszervezése. Eddig nincs is a dologban semmi különös. Az izgalmak ott kezdődnek, hogy minden egyes menyasszony egy “extrém” plasztikai kívánságlistával érkezik a műsorba, és aki megnyerik a versenyt, azon jutalomból végrehajtják a hőn áhított, és lehetőleg minél drasztikusabb műtétet.

Aki a feladatok végrehajtásánál elbukik, azt kiszavazzák, és ezek a menyasszonyok a műsor ismertetője szerint “üres kézzel mennek majd haza, miután eljátszották annak az esélyét, hogy tökéletes menyasszonnyá váljanak”. Már két éve csinálom ezt a blogot, de bevallom, hogy nekem az újdonság erejével hatott, hogy az álomesküvő fogalmába egy arcplasztika vagy egy mellnagyobbítás is beletartozik, de úgy látszik, Amerikában már előrébb tartanak. Azt persze mondani se kell, hogy a drámai hatás kedvéért a vadonatújra plasztikázott menyasszonyt a vőlegény is csak az esküvőn láthatja majd meg először, amikor fellibbenti vetélkedőnyertes kedveséről a fehér fátylat. Előre is sok boldogságot kívánunk nekik.