A Datingish egy helyenként érdekes, ritkábban egész vicces amerikai blog, ahol sok-sok szerző és kommentelő osztja meg egymással és a világgal randizással és párkapcsolatokkal kapcsolatos nézeteit. Az egyébként roppant szelíd website a héten bocsánatkérésre kényszerült, miután egyik posztjuk olyan felháborítónak találtatott, hogy még a konkurens Jezebel is jónak látta külön tiltakozni a Datingish ellen.

A biztosítékot egy tanácsadásnak álcázott, elvileg viccnek szánt poszt verte ki, amelynek címe az volt, hogy “5 ravasz módszer csajok leitatására”. Utólag a Datingish szerzői kötik az ebet a karóhoz, hogy ők ezt azért tették közzé, hogy a lányok észrevegyék, ha férfiak le szeretnék őket részegíteni egy kis szex reményében. A felháborodott közönség szerint viszont ez nem volt egyértelmű a kérdéses szövegből, amely inkább úgy hangzik, mintha bátorítaná a fiatal férfiakat, hogy alkohollal hozzák öntudatlan állapotba azokat a csajokat, akik józanul nem lennének hajlandóak a szexre.

Mint tudjuk, Amerikában sokkal alacsonyabb az ingerküszöb ebben a témában, de azért biztos, ami biztos, mi már most leszögezzük, hogy az alábbi lista közreadásának a célja az, hogy a fiatal lányok azonnal felismerjék, ha leitatós manőver kezdődik ellenük. Nézzük tehát, mikor kell különösen vigyázni iszogatás közben.

1. Ha nem ad hozzá enni - Mindenki tudja, hogy éhgyomorra sokkal nagyobbat üt az alkohol. Ha az előzékeny lovag magához invitál vacsorára, és ragaszkodik hozzá, hogy csak ő főz, viszont végül üres konyhával, de piával teli hűtővel várja szíve hölgyét, jobb gyanakodni kezdeni - és vagy pizzát rendelni, vagy megállni a vedelésben egy-két pohár után.

2. Ha a mélyhűtőben tartja a vodkát - Minél hidegebb a pia, annál kevésbé égeti a torkot az alkoholtartalma. Így aztán a mélyhűtőből előhúzott vodkából, unikumból, stb. sokkal könnyebben lecsúszik egy nagyobb adag, mint egyébként. (Ha az úriember pálinkát tart a mélyhűtőben, akkor már önmagában azért megérdemli, hogy otthagyják, mert nem tudja, hogy a jó pálinka zamatát szobahőmérsékleten lehet a leginkább élvezni.)

3. Ha grapefruitlével kever - Ha tisztán isszuk a töményet, legalább látjuk, hogy mennyit fogyasztottunk belőle. Viszont ha valami szép színes koktélt tolnak elénk, csak találgathatjuk, hogy ebben vajon mennyi szesz lehet. A botrányos lista szerint a gyümölcsnektárok közül a grapefruitlé aromája nyomja el a legjobban a piaszagot és alkoholos ízt, így különösen vigyázzon az, akit ezzel az összetevővel kevert koktéllal kínálnak, mert nem tudhatja, mekkorát fog majd ütni az ital.

4. Ha pezsgőt vesz elő - Veszélyes a pezsgő és a habzóbor is. Amint azt a fényivók jó része is állítja, ami buborékos, az hamarabb az ember fejébe száll. Állítólag különösen igaz ez valamiért a csajokra, akiknek emiatt tilos lépést tartani próbálni a férfiakkal pezsgőzés közben.

5. Ha arra próbál rávenni, hogy állj kézen - Nem valószínű, hogy itthon túl sok hölggyel előfordult volna, hogy piálgatás közben valami hülye játék részeként arra próbálják meg rávenni, hogy álljon kézen vagy fejen 30 másodpercig. A Datingish mindenesetre figyelmeztet, hogy aki mégis ebbe a szituációba kerül, meg ne próbálja meg fitogtatni tornatudását, mert ettől a pozíciótól azonnal az ember fejébe tolul a magasabb alkoholtartalmú vér, és innentől kezdve fejjel felfelé is garantált lesz a bódult állapot.