Több posztban is érintettük már azt a témát, hogy fontos-e egy tartós kapcsolatban a teljes élethez, hogy legyen gyerek is. A mai hírben szereplő brit nő élete azt példázza, hogy van, akinek a gyerekvállalás mindennél fontosabb, hiszen a 32 éves, 12 éves kora óta cukorbeteg nő annak ellenére szült, hogy az orvosok megmondták neki, hogy a gyerek kihordásába bele fog halni. Donna Blanksnek 13 év próbálkozás után sikerült teherbe esnie, a figyelmeztetések ellenére megtartotta a gyereket, és a szülés után 13 hónappal meg is halt.

A fenti képen látható Blanks kamaszkora óta tudta, hogy egészségi állapota miatt valószínűleg nem lehet majd gyereke. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) édesanyja és élettársa elmondása szerint is egész életében arra vágyott, hogy anya lehessen. Amikor hosszú évek után sikerült teherbe esnie, úgy érezte, csoda történt vele, és élete legnagyobb vágya teljesült. Ekkor azonban az orvosok azt mondták, hogy el kell vetetnie a gyereket, mivel veséi nem fogják bírni, hogy a terhesség alatt nem szedheti szokásos gyógyszereit.

A híradások arról nem szólnak, hogy az élettárs mennyire támogatta Blanks döntését, mindenesetre az asszony úgy határozott, az orvosi figyelmeztetések ellenére megtartja a magzatot és megszüli a gyermeket. A kisbaba, Cade végül 27 hét után koraszülöttként jött világra egy szívrendellenességgel. Az újszülött szívét azonnal meg kellett műteni, majd egyéb problémák miatt további két operációt kellett rajta végrehajtani, de végülis sikerült a kisfiút megmenteni. Édesanyja három és fél hónap után hazavihette a kórházból.

Eközben természetesen maga Blanks is kezelés alatt állt, de a heti háromszori dialízis ellenére állapota egyre romlott. Veseátültetésre lett volna szüksége, de szívproblémák miatt erre nem kerülhetett sor, így az anya 13 hónappal a szülés után, amint azt az orvosok előre megmondták, meg is halt. A híradások az élettársnak a következő nyilatkozatát idézik: “Nem tudtunk elég időt együtt tölteni Donnával. Csodálatosan önzetlen ember volt, aki mindig mindent másokért csinált. Egymillió között ha egy ilyen ember van. Soha nem fogjuk elfelejteni.”