Azt nyilatkozta egyszer Selena Gomez amerikai énekesnő, hogy ő 12 éves kora óta hordja a purity ringet. Ez a fogadalmi gyűrű, amint arról már volt is szó itt a Randiblogban, azt jelöli, hogy viselője úgy döntött, a házasságkötésig megőrzi szüzességét. Úgy tűnik, a 12 éves életkor nem csak Selina Gomez szerint alkalmas egy ilyen döntés meghozatalára. A fotókon látható hölgy ugyanis saját bevallása szerint szintén pont 12 évesen határozott úgy, hogy nem fogja hagyni, hogy a szexszel rabolják az idejét a férifak.

Ezt a döntést tehát még kb. 1915. tájékán hozhatta meg a brit Clara Meadmore, a hölgy ugyanis már százhetedik életévét is betöltötte. Akkoriban ezt még nem így hívták, de Miss Meadmore vérbeli szingli volt a húszas-harmincas-negyvenes(-stb.) években, hiszen az volt a filozófiája, hogy sikeres életét nem fogja feláldozni holmi párkapcsolatért, férfiakért, családért. Igaz, mai szemmel nézve különösebb karriert nem futott be a hölgy, hiszen nyugdíjazásáig (amire valamikor a hatvanas években kerülhetett sor) titkárnőként dolgozott, de abban a világban, amelyben Meadmore kisasszony felnőtt, már az nagy szó volt, hogy nőként egyedül el tudta magát tartani.

A hölgy azt nyilatkozta, hogy “túl elfoglalt” volt ahhoz, hogy párkapcsolatba bonyolódjon, mert az ilyesmi roppant problémásnak tűnt neki. Bár elvileg sosincs túl késő, és nem ő lenne az első, aki a százon túl áll neki férjet keresni, úgy tűnik, Clara Meadmore kitart 12 éves korában hozott döntése mellett, és büszkén viseli tovább a “Britannia legidősebb szüze” címet. A rekorderről van a hajtás után egy friss fotónk is.