Megint kaptunk egy furcsa leánykérős sztorit, fotóval. Először ismerkedjünk meg a tényekkel, aztán nézzük, mi a furcsa ebben a történetben. Az alábbi képen térdelő, 25 éves férfi neve Pete May. Barátnője, Leah Jacobs egy évvel idősebb, és egy angol általános iskolában tanít alsósokat.

A tanárnő éppen egy iskolai gyűlést készült levezényelni 250 nebuló részvételével, amikor a teremben egyszer csak megszólalt az All My Life című szám a K-Ci and JoJo nevű formációtól, felpattant egy ajtó, és belépett May. A tanárnő szerelme ezután féltérdre ereszkedett, és a tanulók színe előtt megkérte barátnője kezét. Jacobs először meghatódottságában sírva fakadt, majd igent mondott. Ennyi.

És akkor nézzük, hogy mi a furcsa ebben a történetben. Először is: a hölgynek az iskola a munkahelye. Ha már nagy feneket kerítünk a leánykérésnek, inkább valami romantikus vacsorán vagy egzotikus helyen szokásos megejteni a dolgot. Ki örül annak, ha a munkahelyén kérik meg a kezét?

Másrészt kicsit szokatlan az is, hogy az ilyesmit nem kettesben ünneplik, hanem 250 személy szeme láttára történik a leánykérés. Persze mutattunk már mi is rengeteg példát nagy nyilvánosság előtt elkövetett leánykérésre, de ilyenkor vagy vadidegenek, vagy barátok szoktak jelen lenni. Az ember gondjaira bízott, tíz éven aluli diáksereg társaságát kiválasztani ehhez az eseményhez minimum bizarr.

Harmadrészt pedig ott van az a tényező, amin az összes ilyen sztorinál fennakadunk egy picit. Jó, nem akarták csak kettesben ünnepelni az eljegyzést, hanem a srác 250 gyerek előtt tette fel a kérdést. Nem valószínű, hogy ezek után az újságok keresték volna meg őket ezért a frenetikus sztoriért, hanem inkább az tűnik kézenfekvőnek, hogy ők küldték el a hírügynökségnek a sikeres leánykérés történetét és fotóját, hiszen hogy, hogy nem, valaki kéznél volt, hogy lefényképezze az egészet. Vajon miért vágyik arra egy angol tanítónő vőlegénye, hogy szerelméről még magyar nyelvű internetes oldalak is megemlékezzenek?