A Badoo nevű társkereső megirigyelte az OKCupid statisztikáinak sikerét, és maga is végzett egy érdekes kutatást felhasználói között. A Badoo egyik előnye ezen a téren az, hogy a világ több országában is elérhető, így össze tudja hasonlítani egymással a világ nemzeteit. A kutatáshoz azt figyelték meg, hogy a 20 legtöbb Badoo-júzerrel rendelkező országban mennyire van kezdeményező kedve a nőknek. Magyarország sajnos nem szerepelt a kiválasztott országok között, de az eredmények azért így is igen érdekesek.

Persze a világon mindenhol az a szokás, hogy a férfi kezdeményez, ő szólítja meg (le) a találatra váról hölgyek közül azt, amelyik megtetszik neki. De azért vannak már olyan nők, akik nem várják meg, amíg egy férfinak megakad rajtuk a szeme, hanem maguk is képesek és hajlandók kezdeményezni, ha kiszúrnak egy jóképű úriembert. A felméréshez tehát azt vizsgálták meg, hogy a társkeresőt használó nők egy hónapban átlagosan hány férfival veszik fel a kapcsolatot az egyes országokban. A teljes listáért kattintson ide!

1,33-as átlaggal a spanyol nők nyertek, a második helyre Lengyelország, a harmadikra a Dominikai Köztársaság került. Érdekes megfigyelni, hogy az első nyolc országra jellemző, hogy a nők legalább egy férfit leszólítanak havonta, és pont ugyanez a nyolc ország mind jellemzően katolikus lakókkal bír (Olaszország, Argentína, Brazília, Chile és Portugália vannak még benne az első nyolcban). Kanada 0,96-tal a kilencedik, de még rosszabbul szerepelt Hollandia, Németország vagy Nagy-Britannia, az USA pedig az utolsó előtti helyre került. Az amerikai nők havonta 0,63 férfit mernek csak megszólítani. Igaz azonban, hogy a legutolsó helyezett szintén egy katolikus ország, Ecuador, 0,62-es teljesítménnyel.