Ikrek születtek egy észak-lengyelországi kisvárosban, de mint kiderült, a kisfiúnak és a kislánynak nem ugyanaz az apja - közölte kedden a lengyel média. A beszámoló szerint a kislány apja az anya jelenlegi barátja, míg a kisfiú apja az asszony volt férje. Ilyenre, vagyis kétapás ikrekre még nem volt példa Lengyelországban, és a lengyel média szerint világszerte csak hét hasonló esetről tudnak.

Egy kutató szerint az történhetett, hogy két petesejt ért be, és termékenyült meg csaknem egy időben a két férfi spermájától. "Rendkívül ritka az ilyen, és nagyon nehéz statisztikailag megbecsülni az előfordulását. Könnyű az egypetéjű vagy a többpetéjű ikrek esetében az azonosítás, de borzasztó nehéz, amikor több férfi ivarsejtje is szerepet játszik a petesejtek megtermékenyítésében"- mondta Wojciech Luczak.

Egy másik kutató azt mondta a lengyel médiának, hogy a helyzet bonyolult. "Bizonyos tekintetben ikrek, hiszen a magzatoknak közös az anyjuk, egyszerre fejlődtek anyjuk méhében, és rengeteg vonásban azonosak, mivel anyjuk DNS-ét is örökölték. Ugyanakkor a két apa miatt a férfivonalon eltérő az örökítő anyag, tehát ebben mégsem ikrek"- mondta Maria Sasiadek. A lengyel média arról nem számolt be, hogy mit szólt a két férfi a történtekhez.