Azért nemcsak a britek készítenek folyamatosan felméréseket intim ügyeikről, hanem néha Ázsiában is készül ilyesmi. Míg Kínában az okoz problémát, hogy 100 fiatal férfira csak kb. 84 hasonló korú nő jut, a Japánok fő baja az, hogy egyre kevesebb embert érdekel a szex.

A mai posztban található adatokat nem promóciós céllal állították elő, hanem Japán egészségügyi, munkaügyi és népjóléti minisztériuma tette őket közzé magyarázatul arra, hogy miért születik egyre kevesebb gyerek ebben a néha meglehetősen bizarrnak tűnő szigetországban.

A 16-19 év közötti korszak a legtöbbünk számára azt a periódust jelenti, amikor egyre többet tudunk meg a szexről, és alig várjuk, hogy első szerelmünkkel végre kipróbálhassuk azt. A japán kutatásban az egyik legmeglepőbb és legelgondolkodtatóbb talán az, hogy odakint ez a jelek szerint az utóbbi időben egyáltalán nincs már így: a tizenévesek zömét saját bevallásuk szerint nem izgatja a szex.

Ráadásul az érdektelenek aránya ebben a korcsoportban nőtt a legnagyobbat: 2008-ban a lányok 46,9%-a mondta azt, hogy nem érdekli őket a szex, most 58,5%-uk. A fiúknál két év alatt megduplázódott azok aránya, akiket nem érdekel a szex: 17,5%-ról 36,1%-ra nőtt.

Azért van rá esély, hogy közülük néhánynak a korban előrehaladva megjön majd a kedve a fajfenntartáshoz, hiszen az 50 alatti férfiaknak átlagosan “csak” 18%-a mondta azt, hogy nem érdekli vagy kifejezetten taszítja a szex, míg a nők közül 40,8% van meg teljesen jól nemiség nélkül.

A házaspárokat arról is megkérdezték, hogy mikor került sor utoljára szexre a házasfelek között. 40,8% azt mondta, hogy több mint egy hónappal azelőtt. Ezeknek a szexmentes nyilvánítható házasságoknak az aránya is csaknem 10%-kal nőtt 2004. óta. A 40 és 49 év közöttiek közül a házasságban élőknek majdnem a fele él együtt testi érintkezés nélkül.

A japán kormányzat arra is kíváncsi volt, miért ment el a lakosság kedve az összebújástól. A válaszadó férjek 19,7%-a fáradtságra hivatkozott, míg a feleségek 26,9%-a azt mondta, túl körülményes dolog a szex. 20,9% a gyermekáldásra hivatkozott, a japánok ötödének a gyermekek megszületése után ugyanis így vagy úgy, de elmegy a kedve a nemiségtől.