A képen látható 22 éves, kezdő színésznő Afshan Azad. Ő azáltal tett szert bizonyos ismertségre a Harry Potter-rajongók körében, hogy megkapta a három főszereplő egyik évfolyamtársának, Padma Patilnak szerepét. Bírósági tárgyalássorozata most ért véget.

Rob Knox meggyilkolása után ez a második eset, hogy a filmsorozat egyik fiatal színésze erőszakos bűncselekmény áldozatává válik, igaz, ezúttal legalább nem halt meg senki. A családi csetepaté egy tiltott szerelem kapcsán pattant ki.

A Manchester Evening News híradása szerint az Azad családban abból keletkezett feszültség, hogy kvázi-celeb kislányuk egy hindu fiúval kezdett járni. A Bangladesből Nagy-Britanniába kivándorolt família tagjai ugyanis muzulmánok, és a lány, Afshan Azad tudta, hogy rokonai sosem fogják elfogadni választását. Kapcsolatát ennek megfelelően titkolni próbálta, de tavaly májusban bátyja a másik szobából meghallotta egy telefonbeszélgetését, és így lebukott.

A 28 éves Ashraf Azad erre berontott testvére szobájába, mire a húg megpróbálta elrejteni telefonját. A báty ekkor kiabálni kezdett vele, a hajánál fogva rángatta, majd többször megütötte a fején és hátán. Értesítette a szülőket is, hogy elmesélje, mit művelt az ő “ringyó” lányuk. Később a báty alkoholt is fogyasztott, aminek hatására dühe méginkább felkorbácsolódott, és fojtogatni kezdte húgát, aki végülis horzsolásokkal és feldagadt arccal megúszta.

Amikor a szülők is bekapcsolódtak a csetepatéba, az édesanyának a bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint mindehhez annyi hozzáfűznivalója volt, hogy lányát prostituáltnak nevezte és megkérdezte tőle, miért lett szexmániás. Arra a következtetésre jutott, hogy a színészi pályát fontolgató lányt majd vissza kell küldeni Bangladesbe férjhez adni.

Miután a báty megtudta, pontosan ki is az, akibe húga szerelmes, elindult felkutatni a fiatalembert, hogy megölje, de nem találta meg. Közben Afshan Azad kimenekült a házból az ablakon keresztül, megmutatta sérüléseit, és feljelentést tett a rendőrségen. Később, a bírósági eljárás során azonban azt mondta, hogy közben megbocsátott bátyjának a történtekért, és megpróbálta visszavonni feljelentését, kérve a bírót, hogy a 28 éves férfi ne kapjon büntetést.

Ennek ellenére Ashraf Azadot hat hónapi börtönre ítélték. Afshan Azad mindenesetre családjától elköltözött Londonba.