Az Egyiptomban jelenleg folyó események egyik központja a Tahrír tér, ahova ma is egymillió tüntetőt várnak. A hétvégén azonban az összecsapások közepette egy teljesen békés eseménynek lehettek tanúi az ott táborozók: egy esküvőnek. A 29 éves Ahmed Zaafan és 22 éves menyasszonya, Ola Abdel Hamid össze szerettek volna házasodni, de úgy döntöttek, ezért nem fogják otthagyni a Tahrír teret. Így aztán ott helyben tartották meg az esküvőt.

“A két választási lehetőségünk az volt, hogy vagy elmegyünk innen és egy elhagyatott teremben tartjuk az esküvőt, vagy itt üljük meg a lakodalmat a demonstráló emberek között” - mondta a menyasszony, aki informatikusnak tanul az egyetemen. A pszichológusként dolgozó vőlegény sajnálta, hogy szülei így nem jutottak el az esküvőre, de ez nem szegte kedvét. “Nekünk most a tüntetők a családunk. Ezen a téren élünk, nevetünk és tüntetünk együtt hetek óta. Ola és én mindenkivel meg akartuk osztani a boldogságunkat” - mondta.

Az esküvőt egy sejk celebrálta, és a kétszázezres tömeg virágokat és gyümölcsdesszertet szerzett a lakodalomhoz. A fiatal házasok továbbra is kitartanak amellett, hogy nem mennek el a térről addig, amíg követeléseiket nem teljesítik. Ezen a linken megtekinthető egy interjú, amely az esküvő után készült az ifjú párral.