Magyarországot mint romantikus esküvői célországot népszerűsítette a Magyar Turizmus Zrt. nagy-britanniai képviselete a londoni Esküvő 2011 kiállításon egy magyar szakmai kiállító cég felkérésére. A londoni rendezvénynek több mint 23 ezer látogatója volt a február 19-i hétvégén és jelentős érdeklődés mutatkozott a magyarországi szolgáltatások iránt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Turizmus Zrt.

A brit esküvői piac ma már a turizmusiparág egyik legfejlődőbb szegmense. A Magyar Turizmus Zrt. szerint Magyarország nagy reményekkel indulhat a brit fiatalokért vívott versenyben, hiszen gazdag a romantikus esküvői helyszínekben és a magyar szolgáltatók által biztosított ár/érték arány is messze kedvezőbb, mint amilyet az esküvői üzleti világban jelenleg kínálnak az olasz- vagy görögországi lakodalomszervezők.

Aki látott már a Zöld Pardonban dülöngélő részeg angol srácokat és villogó nyuszifüles szintén részeg, szintén angol lányokat, az tudja, hogy Budapest legény- illetve leánybúcsú-helyszínként már régóta igen népszerűnek számít a szigetországban. A brit piacon Budapest vonzereje más téren is jelentős: a városlátogató úti célok között az 5., a konferenciautazások között a 7. helyen áll. A KSH adatai szerint hazánk harmadik legfontosabb küldőpiaca az Egyesült Királyság, a tavalyi évben 204 ezer vendég 495 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken.