A Frisky egyik névtelen női bloggere hosszú ideje dokumentálta már heti rendszerességgel a szinglilét gyötrelmeit, de sorozatának most vége szakad. Ennek oka természetesen az, hogy az anonimitásba burkolózó hölgy megtalálta az igazit, vagy legalábbis úgy tűnik. A szingliségnek számára mindenesetre most vége, ezért sorozatát egy meglehetősen frappáns tízes listával zárja arról, hogy mik azok a dolgok, amikre így utólag azt mondja, hogy jól csinálta őket a hosszas férfivadászat során.

Természetesen túl sok forradalmi ötlet vagy sokkoló meglepetés nincs a felsorolásban, a pontok inkább csak egy kimerítő summázatát adják annak, hogyan kell élni akkor, amikor az ember lánya egyedül van, de azon dolgozik, hogy ne így öregedjen meg. Nézzük a 10 pontot!

1. Valld be, hogy igazi, szerelemtől lángoló, hosszú távú kapcsolatra vágysz! - Az első tanács szerint arra kell vigyázni, hogy nehogy elhitessük magunkkal, hogy beérjük futó kalandokkal is. Bár a blogger erről itt nem ír, nyilván sokan úgy érzik, ha túlságosan rágörcsölnek, hogy mindenképpen megtalálják az igazit, akkor pont ezért nem fogják megtalálni. Ennek ellenére tisztában kell lenni azzal, hogy mit érzünk és mit várunk a másiktól.

2. Mozdulj ki! - El kell menni szórakozni, eseményekre, bulikra, vacsorákra, stb., amennyit csak lehet. Akár egyedül is, ha nincs, aki elkísérjen.

3. Szervezz magad köré embereket, akik támogatnak! - A 10 pont szerzője direkt kereste az olyan emberek társaságát is, akiknek kiönthette a lelkét, és úgy érzi, ez nagy segítségére volt. Voltak haverok-családtagok, akiknek mindent el lehetett mondani, és akik persze cserébe neki is mindent elmondhattak. Kell a külső szemlélők véleménye, kellenek az ő meglátásaik, tanácsaik.

4. Ne bagatellizáld a szexet! - Van olyan életkor, illetve olyan típusú ember, amikor, illetve akinek bejön egy futó egyéjszakás kaland. Egy bizonyos komolysági szint után azonban egy kapcsolat megkezdéséhez már nem feltétlenül elegendő motiváció, hogy hiányzik a szex.

5. Ne vedd magadra az elutasításokat! - Ha valaki sokáig és sok lehetséges partnerrel randizik, az idők során egyre több elutasítás-élménye halmozódik fel. Sokan ebből elkezdenek arra gyanakodni, hogy valami baj van velük, amiért nekik nem sikerül az, ami a többség számára mintha természetes lenne. Ez az az irány, amerre nem szabad elindulni - a férfiak állítólag kevésbé is hajlamosak arra, hogy minden áron hibát keressenek magukban, ha nem jön össze a párkapcsolat. Ehelyett belátják, hogy nem jött össze és lelépnek. El kell fogadni, hogy mint az életben mindenhez, a szerelemhez is szerencse kell.

6. Ha úgy érzed, tarts szünetet! - Ez a tanács kissé ellentmond a második pontnak, ami szerint egyetlen alkalmat sem szabad elmulasztani az ismerkedésre. Ezek szerint bizonyos időszakokban mégiscsak fel szabad függeszteni az aktív párkeresést, ha az ember nagyon nincs formában. Egy szakítás után például.

7. Hagyd ott, akibe nem vagy elég szerelmes! - Aki az igazi szerelemre vágyik, az ne érje be azzal, hogy egész jól elvan valakivel. A lista egy meglehetősen találó horgászos hasonlatot hoz: akármilyen régóta is pecázunk, a kishalakat dobjuk vissza, és várjuk tovább, hogy végre horogra akadjon a nagy hal, amire várunk!

8. Hagyd ott, aki nem eléggé szerelmes beléd! - Ez meglehetősen logikusan következik az előző pontból. Egy igazi kapcsolat csak akkor lesz igazi, ha mindkét félnek az. Nem szabad visszatérő, döntésképtelen exekre pazarolni az időt, és nem érv egy kapcsolat mellett az, hogy még mindig jobb, mint egyedülállónak lenni.

9. Ne foglalkozz túl sokat azzal, hogy kapcsolatra vágysz! - Az egyes pont szerint be kell vallani, hogy mennyire fontos ez az egész randizós történet, de amint ott már említettük is, nem szabad, hogy a kapcsolat iránti vágy elhatalmasodjon, hogy egyedüli életcéllá váljon.

10. Legyél türelmes! - Az idézett blogger most úgy érzi, bár roppant sokat kellett várnia a szerelemre, végül megjött és a várakozás minden perce megérte. Akit kínoz az egyedüllét, az nyilván nem fog ettől a gondolattól sokkal jobb kedvre derülni, de végülis úgysincs más választása. Ki kell várni - ez van.