Cloud Girlfriend névvel készül kamubarátnő-szolgáltatás Facebook-felhasználók számára (honlapja itt). A lényeg az, hogy a cég a kitalált személy nevében nyilvános üzeneteket posztolgat a kliensnek címezve a közösségi oldalon, aminek eredményeképpen úgy fog kinézni, mintha az illetőnek lenne barátnője. A dolog még be se indult, de állítólag már most olyan sok érdeklődő van, hogy a Cloud Girlfriend nem tudja valamennyi kérést teljesíteni. Az egyelőre roppant szűkszavú honlap szerint a következő négy lépésben érthető meg a szolgáltatás működése.

1. Írja le, milyen ön szerint a tökéletes barátnő. 2. Mi létrehozzuk a megrendelt személyt. 3. Lépjen vele kapcsolatba és érintkezzen vele nyilvánosan az ön kedvenc közösségi oldalán. 4. Élvezze a nyilvános távkapcsolatot a tökéletes barátnővel (amíg a turpisság ki nem derül és a szolgáltató nem törli a fiktív felhasználót - ezt már mi tesszük hozzá).

A négy pont elolvasása után azonnal felmerül az a kérdés, hogy vajon mit lehet egy távkapcsolaton élvezni, akár igazi, élő szeretővel, akár egy kitalált, tökéletes barátnővel. Manapság ráadásul már a nők számára sem ciki férj vagy barát nélkül eljutni a harmincig-negyvenig vagy még tovább, akkor egy férfi miért érezné annyira kínosnak agglegény mivoltát, hogy egy ilyen béna trükkel próbálja meg barátait becsapni? A Randiblogban eddig összegyűlt információhalmaz alapján csak egy oka lehet ennek a szolgáltatásnak: az, hogy a nők jobban buknak a házas férfiakra. A Cloud Girlfriend tehát arra jó lehet, hogy igazi nőket csalogassanak magukhoz a virtuális csajjal foglaltnak álcázott agglegények. Ön szerint milyen más célra lehet még használni ezt a szolgáltatást?