Figyelemre méltó csajozási tippre bukkantunk a Datingish nevű blogban. Az önjelölt szakértő itt azt ajánlja, hogy az első randin egy férfi ne beszéljen saját magáról, sőt, minél kevesebb konkrétumot árul el, annál jobb. Ez a tanács meglepőnek tűnhet, ha arra gondolunk, hogy elvileg az első találkozó arra való, hogy a két fél megismerje egymást. Hogy lehet olyan valakit megismerni, aki nem mond el magáról semmit?

A válasz természetesen az, hogy sehogy, de ez állítólag nem baj. A nők úgyis inkább azt szeretik, ha ők beszélhetnek magukról, nem igazán kenyerük azt hallgatni, hogy egy férfi milyen lenyűgözően érdekesnek találja saját életét. Eszerint az érvelés szerint a férfinak elsősorban azt kell demonstrálnia, hogy a vele szemben ülő nő érdekli mindennél jobban, a csaj pedig ettől fogja úgy érezni, hogy megtalálta álmai lovagját.

Odáig nyilván nem nehéz egyetérteni ezzel az érveléssel, hogy nem hat különösebben férfiasnak vagy lovagiasnak, ha az illető folyton csak saját magáról képes beszélni. Aki saját magáról folyamatosan pozitívumokat hoz fel, hogy minél jobb színben tűnjön fel a csaj előtt, arról ráadásul valószínűleg azt fogja hinni a hölgy, hogy nagyképű, beképzelt és/vagy valamiért úgy érzi, hogy kompenzálnia kell. Egy első randin negatívumokat sorolni saját magunkról pedig nyilvánvalóan elég ostoba taktika.

Persze ettől még a nő kíváncsi arra, hogy pontosan most kivel is randevúzik, és úgy gondolnánk, hogy az arany középút a megfelelő ezen a téren is: a legalapvetőbb dolgokat el kell mondani, de azért nem szabad túlzásba esni. A fent idézett blogposzt azonban nem ezt tanácsolja, hanem egyértelműen amellett foglal állást, hogy a férfinak egyszerűen tilos magáról beszélnie, akármennyit.

Azt mondja, legfeljebb akkor szabad foglalkozni a témával, ha a nő direktben rákérdez valamire, de a férfi akkor is minél kevesebb konkrétumot áruljon el. Pontos munkahelymegjelölés helyett pl. elég annyi, hogy “számítógépekkel dolgozom”, mondják ők. Randirémálom-sorozatunk arra hozott egyszer egy példát, hogy ez a taktika azért mégsem jön be mindegyik nőnél. Ön szerint érdemes kipróbálni? Mennyit beszéljen egy férfi saját magáról egy randevún?