A match.com társkereső brit részlegének női felhasználóit arról kérdezték, számukra melyik foglalkozás a legvonzóbb. Természetesen a felmérés nem a saját karrierre irányult, hanem az ideális partner munkájára - máshogy fogalmazva arra, hogy milyen foglalkozású férfival randiznának a legszívesebben. Teherautó-sofőr olvasóink készüljenek fel egy rossz hírre.

A lista élére került szakmák nem túl nagy meglepetést okozva azok, amelyekkel általában nagyon jól lehet keresni, így máris várjuk az m.n.k-vonal mentén érkező kommenteket. Az elsők a menedzserek, céges igazgatók és cégvezetők lettek, amely szakmában aztán tényleg semmi vonzó nincs azon kívül, hogy az ilyen állásúaknak általában jó magas a fizetése.

A második helyen az orvosok-állatorvosok vannak, akik közül néhány még nálunk is egész jól keres, hát még a briteknél. Ráadásul a doktorokról valószínűbb, hogy művelt, kifinomult emberek, és a nőknek nyilván imponál, ha valaki mondjuk beteg gyerekek vagy szenvedő állatok gyógyításának szenteli az életét. És nyilván Ross doktort sem felejtette el még mindenki a Vészhelyzetből.

Az ügyvédekről valami olyasmi kép élhet az emberek fejében, hogy gazdagok, dörzsöltek és bármit el tudnak érni. Ezt olyan sok nő hiszi el Angliában, hogy ez az állás lett a harmadik legvonzóbb. A negyedik helyen a tanárok végeztek; ők az elsők, akik mellett a pénz valószínűleg nem elsődleges érv. Úgy látszik, a pénz mellett a nők arra is buknak, ha valakinek papírja van arról, hogy tud bánni a gyerekekkel. Az ötödikek pedig az egyéni vállalkozók lettek, akikről a briteknek valószínűleg nem egy merdzsós-nyakláncos adócsaló-maffiózó jut eszébe, hanem egy olyan sikeres férfi, aki a maga ura, hiszen nincs főnöke, és azt csinál, amit akar.

A lista másik végéről is közzétettek néhány helyezettet. Az egyébként nagy népszerűségnek örvendő tűzoltók például jobban teszik, ha nem hivatásukkal kérkedve indulnak csajozni, mert ők 79-ből csak a 33. helyet érték el, de legutolsók között olyan nem túl férfias foglalkozások vannak, mint a könyvtáros és a virágboltos. Plusz van egy valószínűleg éppen, hogy túl férfias foglalkozás is az utolsók között: a kamionsofőr.

Kíváncsian várjuk most már hölgyolvasóink véleményét is: önök itthon legszívesebben melyik szakmából választanának maguknak párt?