Egy válás vagy szakítás mindig borzasztóan nehéz. A mai posztban a celebek sztorijain keresztül a dolog pozitív oldalát keressük, mivel olyan sztárokat sorolunk, akiknek karrierje közvetlenül azután érkezett csúcspontjára, hogy egy tartós kapcsolatuk véget ért. Hogy a két esemény között az adott személynél volt-e ok-okozati összefüggés, az változó - nézzük, kinél volt a szakítás egyenes következménye a siker, és kinél lehet szó véletlen időbeli egybeesésről!

Madonna - A ’80-as évek egyik leghíresebb sztárpárját Madonna és Sean Penn alkotta. Kapcsolatuk azonban nem tartott sokáig, 1985-ben megkötött házasságuk 1987-ben végképp tarthatatlanná vált, és a válást 1989-ben mondták ki. Ugyanebben az évben jelent meg viszont Madonna negyedik albuma, a Like a Prayer, amit azóta is minden idők legjobb poplemezei között szoktak emlegetni, és ami után az addig inkább csak botrányhősnek és hullócsillagnak tartott énekesnőt többen elkezdték komoly művészként számon tartani. 2008-as, második válása óta Madonna egy turnén kívül nem jelentkezett semmi újdonsággal, de az idén rendezett filmjéről eddig pozitívak a hírek, és az énekesnő a múlt héten megint stúdióba vonult egy új albumot készíteni. Lehet, hogy a második válás megint csúcspontot hoz majd a karrierjében?

Nicole Kidman - A göndör-vörös szimpatikus ausztrál színésznő a ’90-es évek jó részét végigküzdötte azért, hogy az ártatlan szerelmesnél izgalmasabb szerepeket kaphasson. Közben ugye Tom Cruise volt a férje, akivel 1998. környékén mentek tönkre a dolgok, és akivel a válást a Tágra zárt szemek sikere közepette tárgyalták le 2001-ben. Hogy, hogy nem, de Kidman erőfeszítései pont ekkorra értek be. Most, hogy már nem volt Cruise-né, a legizgalmasabb, legkülönlegesebb szerepeket játszhatta el, hol szőke démonként, hol öngyilkos írónőként - az Oscart ez utóbbiért kapta meg 2003-ban, az Órákban nyújtott alakítása miatt.

Justin Timberlake - Az ezredforduló környékének tinipop-álompárja volt Britney Spears és Justin Timberlake. 2002-ben azonban véget ért a kapcsolat, ami után az énekesnő szép lassan egyre mélyebbre kezdett süllyedni elvonókúrákkal, elkapkodott házasságokkal és leborotvált fejjel. Ezzel szemben Timberlake számára a Justified című szólólemezzel ekkor érkezett el a csúcspont. A Cry Me a Riverből nyilván azért is lett megasláger, mert a szám klipje a Spearsszel való szakításra utal. Az azóta eltelt években az énekesnő is visszatáncolt az élmezőnybe, Timberlake pedig átnyergelt a filmezésre.

Reese Witherspoon - A Kegyetlen játékokban és a Dr. Szösziben megismert szőke színésznőcske 1999-ben ment hozzá Ryan Phillippe szőke színészecskéhez. Két gyerekük született, hét év elteltével azonban szakítottak, a válást aztán 2007-ben mondták ki. Még 2004-ben kapta meg Witherspoon azt a szerepet, ami a válás időszakában végül Oscart hozott a számára: June Carter Casht játszhatta el a Nyughatatlanban. A könnyed filmek szöszijéből - talán véletlenül - a válással egy időben hirtelen elismert színésznő lett. Ryan Phillippe nem igazán profitált a szakításból, ő jóval kevesebb sikerrel próbálja magát komolyan vetetni Hollywoodban.

Rihanna - Barbados leghíresebb szülöttének pályája nagyjából folyamatosan és egyenletesen ível egyre felfelé évek óta. Rihanna szinte minden albuma nagyobb siker, mint a korábbi, de azért nyilván ő is profitált abból az őrületes 2009-es botrányból, ami akkor pattant ki, amikor kiderült, hogy barátja, Chris Brown alaposan helybenhagyta. A karrierjének rosszat biztosan nem tett, plusz megszabadult egy verekedős férfitól - tiszta haszon.

Peter Andre - Bár Peter Andre karrierje sosem szárnyalt eget rengető magasságokban, azért sokat köszönhetett annak, hogy három és fél évig Katie Price glammodell volt a felesége. De karrierszempontból talán még többet annak, hogy 2009-ben elváltak. Miközben a szakítás után a népszerűtlenségi csúcsokat döntögető Price rögtön elment bulizni-pasizni, addig Peter Andre ehhez képest egész hitelesen bírta alakítani a jó apa figuráját a sajtónak. Mondjuk ettől még zenei munkássága továbbra sem érdekel senkit, de legalább kevésbé irritáló (egész szimpatikus) úgy, hogy nincs ott mellette Price.

Sandra Bullock - Reese Witherspoonhoz hasonló pályát futott be Sandra Bullock, csak számára sokkal később érkezett el a megváltás - az elválással egyszerre. A 2010-es Oscar-kiosztó egyik legnagyobb sztorija az volt, hogy az akkor 45 éves, és addig leginkább jobb-rosszabb vígjátékokból ismert Bullock megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscart. Ez az, amire a Speed 2 megjelenésekor senki sem számított. A szakmai elismerés azonban a személyes kudarccal egyszerre érkezett, Bullock ekkor tudta meg, hogy megcsalta a férje, és hamarosan el is váltak.

Mila Kunis - A Fekete hattyú titokzatos színésznőjéről kevesen tudják, hogy a szerelme nyolc évig Macaulay Culkin volt (igen, a Reszkessetek betörőkből). 2002-től 2010-ig voltak együtt, és az Ukrajnában született színésznőnek ez idő alatt valahogy sehogysem sikerült beindítania karrierjét. Ahhoz képest viszonylag idős, 27 éves volt már, amikor színésznői pályája hirtelen berobbant tavaly. Kunisnak a Fekete hattyúval végre sikerült megfognia az Isten (és Natalie Portman) lábát, és így ő is a szakítással egy időben lett ismeretlen színésznőből szinte egyik napról a másikra sztárrá és szexszimbólummá. Következő filmjét a jövő héten mutatják be Amerikában azoknak, akik a Harry Potterre valamiért nem kíváncsiak.