Erre a hétre van még egy számítógépes lánykérésünk, de ez nem internetes, hanem játszós. Egy 23 éves brit fiatalember, Gary Hudston már 5 éve jár nála 2 évvel fiatalabb barátnőjével, Stephanie Harbesonnal. Ebből mi úgy számítjuk, hogy a lány 16 éves kora óta vannak együtt, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy Hudson úgy döntött, a Portal 2 nevű videójáték segítségével teszi fel szerelmének a nagy kérdést - nem akart ugyanis nyilvános eseményt csinálni a lánykérésből.

Ahogy a fent említett internetes hősszerelmes srác a StumbleUpon készítőivel vette fel sikeresen a kapcsolatot, ugyanúgy Hudston is programozók segítségét kérte, hogy készítsenek el neki egy külön pályát ehhez a bizonyos játékhoz. A Portal 2 úgymond főszereplője egy gonosz, női hangon beszélő robot, aki a játékban egy tesztlaboron vezeti keresztül a hősnőt, akinek mindenféle rejtvényeket kell megfejtenie, hogy a teszten megfeleljen. A lánykérés céljára készített pályákhoz a robot eredeti hangját szinkronizáló színésznőt kérték meg, hogy mondja el egy felvételre a Hudston által viccesre megírt lánykérő-szöveget. A színésznő elvállalta, így az illúzió tökéletes.

A projekt a leendő menyasszony 21. születésnapjára el is készült. Harbeson később azt nyilatkozta, hogy rögtön gyanús lett neki, hogy a szülinapján az ajándékok átadása után barátja azt kéri, hogy most játsszon egy kicsit Portal 2-t, és a gyanúja még jobban megerősödött, amikor látta, hogy a pályán szívek vannak, majd a legutolsó szoba kápolna alakúra változik át. Eközben a gonosz robot szenvtelen hangon ezt mondta:

“Stephanie Harbeson, a pszichológia tesztprotokol részeként meg kell kérdeznem, hogy megtiszteli-e Gary Hudstont azzal, hogy a felesége lesz. Mondhat nemet is. Túl fogja élni. Valószínűleg.”

Harbeson saját bevallása szerint ekkor a könnyeivel küszködött, hátranézett barátjára, aki pedig már térdelt, kezében a gyűrűvel. A menyasszony igent mondott, és azóta már arra is összegyűjtötték a pénzt, hogy az amerikai programozó, aki ingyen segített a különleges pályák elkészítésében, elutazhasson az esküvőre. A lánykérésbe torkolló játékról van pár kép galériánkban, de alább videón is meg lehet nézni, hogy mit látott-hallott Harbeson játék közben.