A briteknél hatalmas divat valami egzotikus tengerparti helyszínt választani az esküvőhöz. Ebben a blogban két ilyen párt is mutattunk az elmúlt hetekben: volt, akiket kizárt a spanyol pap a kápolnából, a csontsovány, anorexiás menyasszony pedig Kubában vált végülis jó alakú feleséggé. A házasulandókat most egy akcióval megpróbálják a szigetországban tartani, és ezentúl Bournemouthban is lehet majd tengerparton esküvőzni.

A brit törvények szerint csak egy állandó, fedett helyiségben lehet érvényes házasságot kötni, azért szabad téren tartott esküvőkről szó sem lehet (kivéve, ha külön egyházi esküvőt is tartanak valami izgalmas helyen). Állítólag Bournemouth önkormányzatához évi 60 kérelem szokott érkezni, hogy engedélyezzék a strandon házasodást, de ezeket eddig megfelelő helyiség hiányában mindig el kellett utasítani.

Jövő áprilisra azonban kész lesz a galériában látható képekkel illusztrált házasságkötő-kunyhó, és már jöhetnek is a házasulandók. A helyszínt működtető cég már közzétette, hogy Bournemouth strandján a legolcsóbb esküvőért 999 fontot kell majd fizetni, azaz kb. 350 000 Ft-ot.

Erős túlzásnak tűnik Anglia tengerpartját olyan egzotikus helyszínekkel egy kalap alá venni, mint Kuba, Spanyolország, vagy az esküvőturizmus legnépszerűbb célpontja, Olaszország, hiszen attól még, hogy a víz mellé odaépítenek egy kunyhót, az ország klímája nem fog javulni. Az ugyan kétségtelen, hogy errefelé a tenger nem szokott túl meleg lenni, de azért Bournemouthról tudni kell, hogy a brit átlaghoz (évi 1126 mm) képest itt kifejezetten keveset esik, csak 592,6 mm-t egy évben.

A szóba került helyek közül ön hol esküdne a legszívesebben?

A Wikipédia szerint két tized milliméterrel kevesebb eső hullik Bournemouthban egy átlagos évben, mint Budapesten, ahol ugyanez az adat 592,8 mm. Ehhez képest a napfényesnek tartott Olaszország legnagyobb városában, Milánóban - ide utaztatják romantikus hétvégére a sokat zabáló Összeesküvőket is - az évi átlagos csapadékmennyiség jóval több, mint itthon vagy az angol tengerparti városban: 943,2 mm. Ön hol esküdne legszívesebben?