Tragikusan sürgős a fogyás Ayla Hughes számára. A 24 éves angol nő férje, Ben Hughes ugyanis halálos beteg, és az orvosok szerint már csak öt hónapja van hátra, de a pár még gyereket szeretne. Betegségei és kezelései miatt a 28 éves férj spermaszáma roppant alacsony, a feleségnek pedig polycystás petefészek szindrómája van, ezért a természetes fogantatásra minimális az esélyük. A lombikbébi-eljárás pedig Ayla Hughes túlsúlya miatt jelenleg kizárt. A feleségnek 5 hónapja van arra, hogy 25 kg-t leadjon.

Ben Hughes aorta sztenózis miatt krónikus szervelégtelenségben szenved. Nemrégiben egyszerre esett át szív- és tüdőátültetésen, de szervezete nem fogadta be az újonnan kapott szerveket, így az orvosok szerint nagyjából öt hónapja maradt, gyógyulására nincs remény. A férfi összeállított egy listát arról, mi mindent szeretne még csinálni az életben - amint az a galériában látható, kedvenc focistájával és humoristájával már sikerült találkoznia, a listán az első helyen azonban az áll, hogy gyereket szeretne.

„Csodálatos lenne, ha egy kislányt vagy kisfiút hagyhatnék itt a családjainknak - így itt maradna belőlem valami, ami akkor is tovább él majd, amikor én már nem leszek” - nyilatkozott Hughes. „Bár valószínűleg már nem fogom tudni a karomban tartani a babát, mindennél többet jelentene a tudat, hogy a terhesség elkezdődött és Ayla jól van” - tette hozzá.

A lombikbébi-eljárás sem garancia semmire, a sikernek így is csak kb. 30% az esélye az orvosok szerint, de a párnak ez az egyetlen esélye a gyereknemzésre, ezért így is mindent megtesznek azért, hogy az asszonynak még időben sikerüljön a megfelelő testsúlyra lefogynia. Ayla Hughesnak összesen 25 kilótól kell megszabadulnia, hogy márciusban megtermékenyített petesejtet ültethessenek be a méhébe.

Az asszony most fogyasztóklubba jár és próbál minél többet sportolni. A diétába a férj is beszállt (mint ennél a múlt heti párnál), azaz ő is ugyanolyan egészségesen étkezik, mint felesége, és azt mondja, még ő csap rá az asszony kezére, ha az édesség után nyúl. „Sokat segít, hogy erre a célra koncentrálunk most mindketten” - mondja a férj. „Jó, hogy van valami, ami lefoglalja a gondolatainkat.”