Külföldön már előfordul, hogy a gyerekelhelyezési perek mintájára kutyaelhelyezési perben dől el, hogy egy szakítás után kié lehet a közös eb. Itthon ilyenre még nem volt példa, és ennek megfelelően egy erőszakos dunaújvárosi férfi önhatalmúlag ragadta magához az exénél maradt kutyákat.

A sztoriban nemcsak az a meglepő, hogy a barátnőverő gyanúsított szívéhez éppen két Yorkshire terrier állt ennyire közel, hanem az is figyelemre méltó, ahogy a kutyarablásba torkolló szakítás drámai, de ugyanakkor meglehetősen vicces részleteiről a Police.hu sajtóközleménye a szokásos rendőri nyelvezeten tudósít. A bűncselekmény tárgyát képező kutyák rendőrségi fotója alatt a hír teljes szövege olvasható.

„A 23 éves nő volt élettársa ellen január 09-én tett feljelentést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. A hölgy által elmondottak szerint ugyanis volt barátja szakításukat követően január 08-án közösen használt lakásukban előzetes szóváltást követően bántalmazta, melynek során könnyen sérült, majd ezt követően a sértett tulajdonában lévő két Yorkshire terrier kutyát, azok játékaival és felszereléseivel együtt eltulajdonította.

A nyomozás során tegnap a rendőrök házkutatást tartottak a 28 éves férfi lakóhelyén, ahol megtalálták a két kutyát, apát és fiát. Azokat lefoglalták, majd miután beszállították őket a kapitányságra, azok örömükben farkukat csóválva szaladtak a sértetthez, aki ekkor az épületben tartózkodott.

A férfit a nyomozók mind a lopás, mind a könnyű testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során nem tett vallomást.

Kihallgatását követően a férfi másik tartózkodási helyén is házkutatást tartottak a nyomozók, ahol megtalálták a kutyák játékait, illetve felszereléseit, amiket szintén lefoglaltak.

Amikor a nyomozók a kutyákkal kapcsolatos lefoglalást megszüntették, az ellen a férfi panasszal élt, így az egyenként 50 000 Ft-ot érő kis kutyusokat a panasz elbírálásáig a rendőrök az egyik dunaújvárosi állatvédő alapítvány menhelyén helyezték el.

A férfi az ellene indult büntetőeljárás során szabadlábon védekezik."