Egy jegygyűrű elvesztése minimum anyagi kár és rossz ómen, ezért akivel ilyesmi történik, az szinte bármit megtesz, hogy visszaszerezze az örök hűség jelképét. A legutóbbi ilyen sztoriban egy ázó-rothadó szeméttelepen kutakodott egy férj, még el is okádta magát közben. Most a Daily Mail tálalt egy hasonló történetet, ami talán még undorítóbb, pedig ebben még hányás sincs. Egy brit állattenyésztő farmján ugyanis még 2009-ben esett meg, hogy a tanyát látogató egyik férfi - nyilván etetni szeretett volna - odatartotta a kezét az egyik tehénnek, az meg bekapta az egészet, szó szerint leszopva a jegygyűrűt a férfi ujjáról.

A károsult persze rögtön szólt a farm tulajdonosának, bizonyos Will Jelbartnak, ő azonban azt mondta, nincs mit csinálni, az a gyűrű már a tehénben van. Az azóta eltelt csaknem három év alatt Jelbart ugyan nyilván nem kutatta át a tehénlepényeket az ékszer után kutatva, hiszen az ilyesmi meg szokott akadni a szarvasmarhák úgynevezett recésgyomrában, de azt megjegyezte, hogy melyik marha tette magáévá az aranygyűrűt (Yogie-nak hívták a bűnöst).

Az állat most, 2012-ben került a vágóhídra, és Jelbart szólt is a hentesnek, hogy a gyomrok felnyitásakor meg kéne nézni, hogy nincs-e ott még mindig a három éve belekerült fémtárgy. Az állat felboncolt gyomrában harminc percen át kellett kutakodniuk (na ez az, amibe igazán undorító belegondolni), de végül tényleg megtalálták az elveszett jegygyűrűt. A probléma most már csak az, hogy Jelbart nem tette el a tulajdonos elérhetőségét, de még nevét sem írta fel, így nem tudják az ékszert visszaadni. A jogos tulajdonost most hirdetések és bulvárlapok útján keresik. Szerencsére a gyűrű belsejébe egy dátum van gravírozva, így természetesen azt csak annak adják ki, aki tudja, hogy mi az a bizonyos dátum.