Nem mondhatni, hogy olvasottsági rekordokat döntögetnénk ezekkel a posztokkal, de mi csakazértis nyomatjuk őket időnként, egyrészt, hogy jó hírek is legyenek, ne csak megcsalás és konfliktus, másrészt, hogy idősekről is lehessen néha valami szépet olvasni. Három 90 fölötti párt mutatunk megint, fogadják őket szeretettel, van mit tanulni tőlük. És természetesen nemcsak külföldről szeretünk ilyen sztorikat importálni, hanem nagyon szívesen írunk hazai párokról is. Ha ön is évtizedek óta hűséges valakihez, vagy ha ismer ilyen párt, kérjük, írjon egy pár sort a kapcsolatról a Randiblog email-címére!

1. Kik? David és Betty Davidson

Hány évesek? 96 és 100

Hol? Dundee, Skócia, Nagy-Britannia

Mi a rekord? Az ő nevükhöz fűződik Skócia leghosszabb házassága, hiszen 1934-ben mondták ki az igent, és a férj a napokban hunyt el 96 évesen. Tavaly volt a 77. házassági évfordulójuk, az idei, a 78. júniusban lett volna, de David Davidson ezt már nem érte meg.

További érdekesség? Dundee-ban a templomban találkoztak, ott is házasodtak meg.

Fotó vagy videó? Fotóink vannak róluk, az alábbi összeállítás a ’30-as évekből is tartalmaz képeket egészen 2010-ig.

2. Kik? Allen Marks és Lillian Hartley

Hány évesek? 98 és 95

Hol? Palm Springs, Kalifornia, USA

Mi a rekord? Ők csak most a szökőnapon, azaz február 29-án kötöttek hivatalos házasságot 18 évi együttélés után, így a Guinness szerint övék a házasságkötéskori legmagasabb együttes életkor rekordja - ketten együtt 193 évesek, nyolc hónaposak és három naposak voltak a nagy napon. Az eddigi rekorderek ők voltak.

További érdekesség? Ők is egy templomban találkoztak, de nem ott kötötték meg a házasságot, hanem az anyakönyvvezető irodájában, miután majdnem két „bűnben éltek”, ahogy a menyasszony viccesen fogalmaz. Mindketten Los Angeles Lakers-szurkolók egyébként.

Fotó vagy videó? Az alábbi videón a házasságkötés látható. Angolul a szökőnap „leap day”, ami szó szerint lefordítva ugró napot jelent magyarul, az anyakönyvvezető erre az ugrásra utalva ad nekik a szertartás végén egy béka alakú lufit.

3. Kik? Bill Strauss és Dana Jackson

Hány évesek? 87 és 100

Hol? Bowling Green, Kentucky, USA

Mi a rekord? Az, hogy a menyasszony éppen a századik születésnapján mondta ki az igent. Ez a szó szoros értelmében véve ugyan nem rekord, mert tavaly is volt egy ilyen esküvő, de ettől még a sztori remekül illik a másik kettő mellé.

További érdekesség? A vőlegény ugyan 13 évvel fiatalabb, de látása nagyon megromlott. Ezt nyilatkozta a házasságkötés előtt a várva várt pillanatról: „amikor belép majd a terembe, csak elképzelni fogom tudni őt. Mert nem látom majd, hogy milyen, csak akkor, amikor már csak egy méterre lesz tőlem.”

Fotó vagy videó? Az alábbi videón a lagzi előkészületei láthatók, aztán maga a házasságkötés is. Valamiért minket ez a kisfilm nagyon eltalált, ha ön is ilyen elérzékenyülésre hajlamos pillanatában van, a százas zsepit készítse elő a play gomb megnyomása előtt.