Jó régen volt már, amikor arról volt szó itt a Randiblogban, hogy egy szerelem kezdetén célszerű-e a fiúnak/férfinak az első smár előtt udvariasan feltenni az a kérdést, hogy „megcsókolhatlak?” A kommentekből is az derült ki akkor, hogy a lányok/nők többségének nem jön be, ha előtte engedélyt kér lovagjuk, de arra a válasszal azóta is adósak maradtunk, hogy ha megkérdezni nem lehet, akkor honnan lehet tudni, hogy eljött az ideje az első csóknak. A How About We nevű társkereső nemrég került szóba az alternatív módszerű társkeresőket szemléző posztban, az alábbi öt választ az ő blogjukban találtuk.

1. Az első módszer olyan általános, egyszerű és általában természetesen jön, hogy gyakorlatilag nincs is utána szükség a többi négyre, úgyhogy kezdjük a legfontosabbal. Ha a fiú közelebb hajol, a lány pedig nem húzódik el, és a szemét se süti le, hanem fenntartja a szemkontaktust, akkor ez azt jelenti, hogy ő is felkészült arra, hogy most egy csók következik. Tehát nem megkérdezni kell, hanem elkezdeni csókolni, de csak lassan, hogy legyen kibújásra lehetőség. Ha a lány nem hárítja el a közeledést, az azt jelenti, ő is úgy érzi, eljött az első csók ideje.

2. Persze az is lehet, hogy a fiú abban sem biztos, hogy már egyáltalán szabad neki egy közelebb hajolással csókolózást kezdeményezni. A How About We blogja szerint azonban a lányok is jelezhetik, hogy már alig bírnak magukkal a smárolhatnéktól, például azzal, hogy folyamatosan szerelmük száját-ajkait bámulják. Ha tehát egy srác azt veszi észre, hogy partnere nem a szemébe néz, hanem a szájára, akkor az első pontban írtakkal lehet tesztelni, hogy a lány tényleg arra gondolt-e, amire eszerint a második pont szerint a lányok ilyenkor gondolnak.

3. Az ajakbámulás mellett a hölgyek állítólag azzal is azt fejezik ki, hogy csókra vágynak, ha többször is megérintik partnerüket. Legyen az a kézen, karon, vagy akár lábon, tarkótájékon, deréktájt, akárhol. Abban mindenképpen van valami, hogy ha a kapcsolat már annyira intimmé vált, hogy a lány természetesnek érzi az ilyen apró érintéseket, akkor a fiú részéről valószínűleg nem fogja tolakodásnak venni, ha csókolózással próbálkozik.

4. Van olyan, hogy az ember csak úgy sétál a szerelmével (vagy akár kézen fogva), és egyszer csak úgy adódik a beszélgetés, hogy mindketten megállnak és egymásra néznek (vagy mondjuk a naplementébe). Ez tipikusan egy olyan pillanat, amikor természetes, ha elcsattan egy csók, nem megkérdezni, hanem érezni kell.

5. Az ötödik módszert a forrás is fenntartásokkal meri csak ajánlani, mi inkább lebeszélnénk róla mindenkit. Az amerikaiaknál a jelek szerint az, ha a lány megkínálja a fiút rágóval, azt jelenti, hogy az adott lány csókolózni akar. Egy magyar fiú ehelyett azonban inkább azt a következtetést vonja le valószínűleg egy ilyen gesztusból, hogy a lány nyilván úgy érzi, hogy a fiúnak büdös a szája.