Bár az empirikus kutatások mást mutatnak, norvég kutatók kiderítették, hogy a férfiak és a nők máskor kívánják a szexet. A nők aktívabbak tavasszal, a férfiak pedig ősszel - jelentette a The Local norvég hírportál. A Tromsøi Egyetem kutatói arra az eredményre jutottak, hogy a nők szexuális vágyát a fény és a nap befolyásolja.

"A nőket befolyásolja a nap fénye, de a férfiakat nem”- mondta el Arne Holte a kutatócsoport részéről. Az viszont biztos, hogy mindkét nem szexuális vágya decemberben a legalacsonyabb.

Ön mikor vágyik jobban a szexre?

Az észak-norvég fiatalok közt folytatott kutatásban megállapították, hogy április-májusban a legérdeklődőbbek a nők a szex iránt, a férfiak pedig inkább augusztusban kívánják a szexet.

„Érdekes eredményre jutottunk, azt gondoltuk volna, hogy mindkét nem ugyanakkor érdeklődik a szex iránt” - nyilatkozta Kral Arne Stokkan professzor, az egyetem sarkvidék-biológusa. A szakértők még bizonytalanok abban a kérdésben, hogy ez miért van így. Az viszont régóta ismert tény, hogy a napfény által termelődő hormonok, mint például az endorfin, mennyisége befolyásolja a szexuális aktivitást.

Bente Træen szexológus szerint a férfi szexualitás nagyjából azonos szinten van mindig - mint tudjuk, az öregedés közben sem csökken számottevően -, a nők vágyát azonban az időmúláson túl nagyban befolyásolja a környezet és a menstruáció is. Ennek egyik oka hogy a férfiakban található tesztoszteron mennyiségét nem befolyásolja a napfény, míg a női hormonok egy részét igen.