Egyre több portál veszi át az Al Arabiya hírcsatorna azon borzasztó tudósítását, ami szerint Egyiptomban azt készülnek bevezetni, hogy egy férfinak legyen joga feleségével hálni a nő halála utáni hat órában. A gyomorforgató törvénycsomagban, amely ezen kívül a nők oktatáshoz és munkavállaláshoz való jogát is korlátozza, még egy házasságra vonatkozó intézkedés található: le akarják szállítani a házasságkötéshez szükséges életkort 14 évre. Persze csak a lányoknál.

A halál utáni szex kérdése egyébként 2011. májusa környékén vált témává bizonyos muzulmán körökben, amikor egy marokkói vallási elöljáró arról beszélt, hogy a házasság a halál után is érvényben marad. Zamzami Abdul Bari szerint egyébként nemcsak a férfi jogosult feleségével hálni annak halála után, hanem a feleség is jogosult még egyszer búcsúzóul együtt lenni férje földi maradványaival - már ha az asszony gyomra és a hullamerevség ezt lehetővé teszi, tesszük hozzá mi.

Ön szerint igaz a hír?

Az újonnan megválasztott egyiptomi parlament fundamentalista intézkedés-tervezeteit természetesen rengetegen kritizálják, az országon belül is, azon kívül meg pláne. Sőt, sokan azt állítják, hogy a valóban abszurdnak tűnő búcsúközösülés-törvény igazából még tervezet formájában sem létezik, hanem csak az új parlament lejáratására találták ki az újságírók. Ha így van, remekül sikerült a trükk, mert a hírt rengeteg nemzetközi portál átvette, a Daily Maillel az élen.