Letartóztattak egy 76 éves olasz férfit feleségének megfojtása miatt - írta a Daily Mail. A 76 éves Vittorio Ninotto azért fojtotta meg feleségét, a 82 éves Pierina Bandinót, mert az állandóan zsémbelt vele, és azzal vádolta, hogy megcsalta őt. A férfi maga hívta ki a rendőrséget, miután megfojtotta feleségét. Azt mondta a rendőröknek, hogy azért tette, mert felesége állandóan hisztizett és megalapozatlanul vádolta azzal, hogy megcsalja őt.

A házaspár több, mint 25 évet volt együtt. Annak ellenére, hogy a hirtelen felindulásból elkövetett bűncselekmények növekvő számot mutatnak Olaszországban, a nyomozókat sokkolta az eset, különös tekintettel arra, hogy mennyi időt volt együtt a házaspár. A nyugdíjas fodrászt egyébként többször is gyanúba keverték, hogy megcsalta feleségét, fiatalabb nővel volt viszonya, valamint több alkalommal ellopta felesége nyugdíját.

A Telegraph szerint a rendőrséget kihívó Ninotto azt mondta, hogy a kezeit felesége köré tette és szorongatta, de „soha nem akarta megölni őt". A rendőrök úgy értesültek, hogy a 76 éves férfi az előző hetekben meglehetősen zaklatott volt, és öngyilkosságot kísérelt meg. Pierina Bandino rokonai körbevették a házukat és kiabáltak Ninottoval, mikor a rendőrök elvitték őt.

Olaszországban egyébként egyre növekszik a gyilkosságok száma, amiket általában férfiak követnek el nők sérelmére. A családon belüli erőszakhoz kapcsolódó gyilkosságok száma megugrott, míg 2009-ben ez a szám csupán 119 volt, tavaly már 136 ilyen eset történt.