Ez a poszt egy Salt Lake Cityben élő fundamentalista mormon, gyakorló poligám családot mutat be. A képösszeállítás mostani fotókkal kezdődik róluk, aztán korábbi felvételek is láthatók erről a rendhagyó családról, akik a mai mormon egyház hivatalos álláspontjával szembemenve továbbra is változatlan formában hisznek a Joseph Smith vallásalapító által a XIX. század derekán lefektetett alapelvekben. Ezen elvek között szerepel a poligámia engedélyezése is, azaz engedély arra, hogy egy férfinak több felesége is legyen. Joe Dargernek például három van, és a három feleség ráadásul vérrokona egymásnak.

Joe Darger most 43 éves, de még csak 18 volt, amikor elkezdett udvarolni egy Vicki nevű lánynak és unokatestvérének, Alinának. Ők hárman 1990-ben össze is házasodtak. Vickinek azonban van egy egypetéjű ikertestvére, Valerie, aki évekig kívülről szemlélte ezt a házasságot.

Valerie így nyilatkozik most, 42 évesen, visszatekintve: „egyáltalán nem zavart, hogy Joe elvette Vickit. Úgy vettem, hogy ez azt jelenti, hogy ő nekem is jó férjem lehetne.” Az is lett - 2000-ben Valerie is csatlakozott a családhoz harmadik feleségként. „Vickinek és nekem tizenévesen is mindig ugyanolyan srácok tetszettek. Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha ugyanahhoz a férfihoz mennénk feleségül.”

A többnejűség természetesen Amerikában is tilos a törvény szerint, így Joe hivatalosan nem lehet mindhárom nő férje, de amint az az HBO remek sorozatából, a Big Love-ból (Hármastársak) is kiderült, ilyenkor csak az első feleséggel áll fenn a házasság papíron is, a többiek pedig csak beköltöznek a háztartásba, így az állam nem tehet semmit. Az első feleség ebben az esetben Alina, aki 43 éves, azaz egy évvel idősebb az ikreknél, akik egyébként unokatestvérei.

Dargerék blogot is írnak életükről, és abban is hasonlítanak a Hármastársak sorozatra, hogy a férj minden nap másik feleség ágyában tölti az éjszakát, és hogy a feleségek szépen megbeszélik egymás között az együtthálások ütemezését. És nem kivétel ez a mormon család abból a szempontból sem, hogy rengeteg gyereket vállalnak: a három anya összesen huszonnégyet szült, így a teljes család jelenleg 28 főből áll. A családnak egy tisztítócége van, abból tartják el magukat.

Abból a szempontból azonban rendkívüli Joe Darger története, hogy még a fundamentalista mormonok körében is általában csak egy feleséggel indít egy fiatal férfi, és aztán szép sorban veszi el mellé a következőket. Darger azonban 1990-ben rögtön elvette Vickit és Alinát, utóbbit hivatalos állami esküvőn is, ahol Vicki volt a tanú.

Valerie, a másik iker közben szintén férjnél volt, egy olyan férfi mellett, akinek hat felesége volt, de az illető erőszakos volt és szerencsejátékon verte el a pénzét, így válás lett a vége. Ekkor Joe még úgy érezte, fura lenne, ha ezek után Valerie-t is odavenné a két meglévő feleség mellé, de Valerie meggyőzte, és 2000-ben ez a frigy is megköttetett, azóta boldogan élnek - az alábbi videón látszik, hogy hogyan.