Az 50 éves, Nagy-Britanniában élő Francis Mulcahy és felesége, Karine, sokszor beszélgettek arról, hogy milyen temetést szeretnének. Így amikor az asszony a múlt hónapban egy vérrög által okozott érelzáródás következtében hirtelen elhunyt, Francis Mulcahy tudta, milyen szertartással fog végső búcsút venni szeretett feleségétől - megvalósította, amit az asszony szeretett volna.

Mivel Karine Mulcahy nagyszülei skandináv származásúak voltak, az 59 évesen elhunyt nő a viking szokásokat felelevenítő temetésre vágyott. Miután elhamvasztották, a férj három ismerőse segítségével épített egy viking stílusú hajómodellt, aminek a fedélzetén két kis láda volt. Ezekbe helyezték bele az asszony hamvait, majd a makettet Plymouthnál kivitték a tengerre, ott vízre bocsátották és meggyújtották.

A nagy hajóról hetvenen nézték, ahogy a kis hajó egy ideig még lángolva úszik a tengeren, aztán elsüllyed. Képösszeállításunkban vannak fotók az előkészületekről, magáról a ceremóniáról, majd az asszonyról is, akinek emlékére a tengeri temetést megrendezték. Kattintson a képre, ha meg szeretné nézni őket!