Aki házasodni készül, az általában valami nagyon drága, vagy legalábbis nagyon különleges jegygyűrűt szeretne magának és kedvesének az örök hűség jelképéül. A mai posztban egy olyan gyűrűt mutatunk, ami értékes is, de méginkább különleges, sőt, kovácsműhelyben kevésbé otthonosan mozgók számára egyenesen elérhetetlen. Ez az imgur.com-on névtelenül posztoló srác ugyanis saját kezűleg kovácsolt jegygyűrűt szerelmének, méghozzá meteoritból. Egy ilyet ékszerésznél vásárolt aranykarikával elég nehéz überelni.

Az ötlet zseniálisan romantikus, ezért sajnáljuk is, hogy a projektről, illetve gazdájáról a fentieken kívül túl sok egyéb nem derül ki. Azt lehet még tudni, hogy a gyűrűhöz használt érc a Gibeon meteoritból származik, ami Namíbiába csapódott be még a történelem előtti időkben, és amit azóta is vasércforrásnak használtak a környék lakói, később hódítói. A meteorit van olyan nagy, hogy nem különösebben nehéz szerezni belőle egy darabot, Bakonybélben is van belőle egy 30 kilós darab, és amikor rákerestünk, egy másodperc guglizás után szembejött egy másik olyan egyedi ékszer egy magyar aukciós oldalról, amit szintén Gibeon-meteoritból készítettek.

Mennyire jó már ez az ötlet?

Mi ennek ellenére ámulunk és csodáljuk a kovácsolni tudó fiatalember képességeit és remek ötletét. Vajon hogy jutott eszébe? Kovácsként is dolgozik, vagy csak hobbiból üti a vasat? Hol lehet ilyen Gibeon-meteoritot szerezni? Megvolt-e már az eljegyzés? Ha igen, ugye nem így végződött? Megannyi kérdés, amikre válaszaink nincsenek - csak a fotók vannak, de azokból jó sok.