A múlt hónap egyik legjobb sztorija volt az, amelyikben egy pénzügyes férfi Excelben vezette, hogy melyik potenciális barátnővel éppen hogy áll a dolog.

Ehhez kapcsolódóan jelentkezett a Deadspin.com-nál egy amerikai hölgy, akinek szintén volt szerencséje egy, a szerelmet szisztematikusan kereső pénzügyeshez, akivel egyébként egy internetes társkeresőn jöttek össze, de pár randi után megállapították, hogy nem fog működni a dolog.

Ebben részben valószínűleg közrejátszott az is, hogy a férfi az első találka után egy kérdőívet töltetett ki a nővel arról, hogy milyen volt vele randizni.

Ez az újabb férfi, aki analitikus módszerekkel éli szerelmi életét, 24 éves, philadephiai, Mike-nak hívják, magas, a vele randizó nő szerint „közepesen vonzó” és pénzügyes, de nem egy bankban dolgozik.

A hölgy azt mondta róla, hogy bár pár találka bőven elég volt vele, azért nem volt borzasztó a férfi, csak ez a Mike valamiért mindig feszengett társaságban, és látszott rajta, hogy nem nagyon szokott emberek közé járni.

Randi után kérdőívet kitöltetni?

Ráadásul a randi után egy kérdőívvel állt elő, hozzátéve, hogy kedveli az „adatgyűjtést”.

Az űrlaphoz egy megcímzett, felbélyegzett boríték is járt, amiben a kitöltött lapot fel kellett adni Mike-nak.

Az eredeti kérdőívért kattintson ide, mi alább magyarul próbáljuk meg összefoglalni az egyébként egész jópofán megírt kérdéseket.

Első benyomás:

  1. Légyszíves osztályozd Mike ruházatát 1-től 10-ig úgy, hogy minél jobban le szeretted volna venni róla a ruhát, annál magasabb pontot adj.
  2. Mike mindig bizonytalan, hogy jó-e a haja. Igaza van, hogy folyton aggódik a haja miatt?
  3. Kérlek, sorold fel Mike azon külső jegyeit, amiken javítani kéne (pl. Mike segge lehetne feszesebb). (lábjegyzet: Mike segge igazából már így is feszes.)

Randi:

  1. Jó volt Mike-kal beszélgetni? Ugye nem csak magáról beszélt egész este?
  2. Légy őszinte, jó modora van Mike-nak?
  3. Mike nagyon férfias, volt olyan bármikor, hogy úgy érezted, hogy valamit kompenzál?

Következtetés:

  1. Volt nyomulás? a) Igen, erre vágytam egész éjszaka! (lábjegyzet: Mike-nak jár egy ötös) b) Nem, milyen béna már. c) Igen, sajna. d) Nem… hála Istennek.
  2. Ki fizette a vacsorát? a) Mike b) én c) feleztünk
  3. Feminista vagy? (Csak akkor kell válaszolni, ha az előző kérdésnél a b) vagy c) választ jelölted meg - a válasz csak tájékoztatási célt szolgál)

A kérdőív:

  1. Hogy ment a randi addig a pontig, amíg Mike át nem adta neked ezt a kérdőívet?
  2. Bár kitűnően meg van szerkesztve ez a kérdőív, van olyan kérdés, ami mégis hiányzik belőle, illetve van még valami, amit a randiról el szeretnél mondani?
  3. Ezt a kérdőív még fejlesztés alatt áll, van bármi megjegyzésed?
  4. Az alább üresen hagyott mezőbe, légszíves, rajzolj valamit Mike-nak, ha van kedved:"