Találtunk egy újabb jópofaságot a thecheeky.com nevű oldalon. Ők azok, akik a nyakkiszívós stencilt is árulják, és a mai posztban tárgyalt termék is rengeteg hasonlóságot mutat azzal az ötlettel. A képen látható ékszernek az a neve, hogy félrelépésgátló jegygyűrű, és a működése rendkívül egyszerű. A gyűrű belsejébe bele van gravírozva az „I’m married”, azaz „házas vagyok” felirat, ami belepasszírozódik az ember ujjába viselés közben. Így ha valaki hátsó szándéktól vezérelve leveszi a jegygyűrűt, alatta attól még ottmarad az ujján a „házas vagyok” felirat, így a félredugni készülő férj hiába csúsztatja a zakója zsebébe a gyűrűt, mielőtt odamegy flörtölni egy ismeretlen nőhöz a bárban, az ujján ottmarad az árulkodó jel. Az ötlet annyira frappáns, hogy rögtön pontokba szedtük, hogy igazából miért orbitális hülyeség.

1. Hülyeség, mert a gyakorlatban igazából úgyse gátolná meg a félrelépést, hiszen a gyűrű levétele után is csak éppen, hogy kivehető az általa hagyott felirat, ráadásul valószínűleg maximum 10-15 percig tarthat a hatás, aztán a felirat el is tűnik.

2. Hülyeség, mert bár klasszikus élethelyzetnek tűnik, hogy valaki leveszi és eldugja a jegygyűrűjét, hogy szabadon félreléphessen, valószínűleg ez az életben jóval kevesebbszer fordul elő, mint gondolnánk. A Randiblogban megjelent rengeteg megcsalós sztoriból többségében ugyanis a szerető pontosan tudja, hogy vele éppen megcsalnak valakit. A házasságszédelgők többsége ezek szerint egyáltalán nem is próbálja véka alá rejteni, hogy van férje vagy felesége, így velük szemben ez a kvázi-levehetetlen jegygyűrű semmit sem ér.

3. Hülyeség, mert levehetetlen jegygyűrűt eddig is lehetett csináltatni, nem is egy példa van rá a celebek körében: például Pamela Andersonék sem megvettek és felhúztak egy gyűrűt, hanem a gyűrűsujjuk köré tetováltatták egymás nevét Tommy Lee-vel, Eva Longoriának pedig a csuklóján volt hűségtetoválás. Aztán mindkét házasság véget ért, tehát ráadásul a levehetetlenség egyáltalán nem garancia semmire.

4. Hülyeség, mert ennek a vicces félrelépésgátló ékszernek az ára 550 dollár, azaz kb. 125 ezer forint. Elég drága poén.

5. Hülyeség, mert ha belegondolunk, meglehetősen durva inzultus ilyet adni házastársunknak: azt feltételezzük róla ugyanis, hogy megcsalásra adja majd a fejét. Pont a jegygyűrűvel azt deklarálni, hogy nem bízunk meg a másikban, az Álmoskönyv szerint nem sok jót jelent a kapcsolatra nézve.

És mégis van benne valami: a fenti 5 érv ellenére mégis külön posztot kapott ez az orbitális hülyeség, méghozzá egész hosszút.  Ennek az oka pedig az, hogy a gyakorlati bökkenők ellenére olyan frappánsan jelképezi ez a gyűrű azt, hogy milyen egy igazi házasság az életben. Sokba kerül, kívülállónak nem sejthető, hogy mi a trükk az egészben, szép, de néha szorít, és ilyenkor nehéz megszabadulni tőle, viszont ha megszabadultunk, akkor látjuk csak igazán, hogy mennyire volt szoros, és minél szorosabb volt, a nyoma annál hosszabb ideig marad bennünk.