Öt olvasónkat kérdeztük meg arról, mikor érzik esedékesnek a szerelmi vallomást egy kapcsolatban. Mint kiderült, egyeseknél vannak bizonyos szabályok: van, aki mindenképp megvárja, míg a másik teszi meg először ezt a lépést, és van, aki hónapokig is képes várni a dologgal, hogy az érzést biztosan ne keverje össze a fellángolással. Egyik olvasónk szerint egyetlen szabály létezik: orgazmus után soha nem szabad szerelmet vallani.

"Én szeretem megvárni, míg a pasi mondja ki először a szerelmi vallomást, függetlenül attól, hogy mit és hogy érzek. Ez sokszor okozott már gyötrődést, több alkalommal is éreztem már, hogy ki kellene mondani, de tartottam magam ahhoz, hogy a férfi tegye meg először ezt a lépést. Persze, elébe mehettem volna a dolgoknak, de ez nálam elvi kérdés" - magyarázta Barbara.

"Szerintem bármikor kimondható, ez nem annak függvénye, hogy mennyi ideje kavarnak a felek" - mondta Andrea. "Egyetlen szabály van, hogy orgazmus után ne valljon szerelmet egy nő. A felszabaduló boldogsághormonoktól ugyanis ez nem érvényes."

Kristóf szerint jó, ha biztos az érzelmeiben az ember és csak akkor mondja ki a dolgokat: "Sokan elkövetik azt a hibát, hogy keverik a vágyat, a fellángolást a szerelemmel. Aztán meg csodálkoznak, hogy egyik nap még majd' meghaltak a másikért, a következő nap viszont semleges érzései vannak. Szerintem több hétnek, akár hónapnak is el kell telnie egy igazi szerelmi vallomásig. Addig meg jobb kussban lenni, és mellőzni az olyan kijelentéseket, hogy kedvellek meg ilyesmik. Nagyon gáz."

"Én nem szoktam elsietni ezeket a dolgokat és azt sem szeretem, ha a másik elsieti. Tavaly volt egy 34 éves pasim, aki már az első éjszaka után közölte, hogy mennyire szeret engem. Teljesen ledöbbentem, hiszen azt se tudta igazából, hogy ki vagyok, mindössze egy-két alkalommal beszélgettünk a szex előtt. Azt hiszem, a férfiak a szexbe szerelmesek leginkább, innentől kezdve pedig elég nekik egy hatalmas dugás a szerelmi vallomáshoz. Pasit amúgy egyből dobtam, az ilyeneket nem tartom érzelmileg stabilnak" - mondta Zita.

"Nem mondom ki egykönnyen, mert egyszer ráfáztam a dologra. Úgy éreztem, egy hónap után belezúgtam egy csajba, sms-ben vallottam színt, jött is egyből a válasz, hogy ő is. Pár napra rá viszont megismertem egy másik lányt, aki egyből letaglózott, rögtön az ágyban kötöttünk ki és azóta is (egy éve) együtt vagyunk. Az említett első csaj viszont nem bírta feldolgozni, hogy szinte egyik napról a másikra kiléptem a kapcsolatból, pedig szerelmet vallottam neki. Még a barátnőmnek is írt levelet, hogy tudjon arról, pár órával azelőtt még őt szerettem, neki írtam szépeket" - mesélte Péter, akinek mostani élettársa el is bizonytalanodott kicsit a hír hallatán, és egy hétig volt is egy kis mosolyszünet köztük.

Ön mikor szokott szerelmet vallani?

Vannak erre szabályai? Egyből kimondja, ha érzi a szerelmet vagy vár vele hetekig, esetleg megvárja, míg a másik mondja ki először? Írja meg a Randiblognak!