A józan észre és korábbi pozitív, vagy inkább negatív tapasztalatokra alapítva rengeteg tanácsot adtunk már az internetes társkereséshez, most jöjjön egy olyan tipp, amit tudományos kutatás támaszt alá: a hölgyek olyan fotót töltsenek fel magukról a társkeresőre, amin piros ruha van rajtuk (vagy ha nincs ilyen fotójuk, photoshoppal színezzék át a ruhájukat pirosra), és máris növekedni fog a férfiaktól érkező megkeresések száma. Azt is elmondjuk persze, hogy minderre hogyan jöttek rá.

A Psychology Today website-ján taglalt kutatás abból indult ki, hogy már többször bebizonyosodott, hogy a férfiak a piros ruhás nőkre buknak, így kézenfekvő volt az ötlet, hogy ki kéne próbálni, hogy ez a társkeresőkön is működik-e. Az Université de Bretagne-Sud kutatói magukra vállalták ezt a nemes feladatot, és azzal láttak neki a munkának, hogy összeszedtek olyan 20 és 30 év közötti nőket, akik már regisztrálva voltak valamilyen társkeresőn, tehát az életben is férfit kerestek, és profiljukra olyan színes képet töltöttek fel magukról, amelyen legalább deréktól felfelé látszottak (természetesen ruhában). A megkeresett nők közül 26 vállalta, hogy kilenc hónapig nem változtatja meg társkeresős profilját azon kívül, hogy cserélgeti a fotóját a kutatók által megadottak szerint.

A kutatók pedig annyit tettek, hogy a társkeresőre feltöltött fotón a ruha színét photoshoppal átváltoztatták pirosra, feketére, fehérre, sárgára, kékre, illetve zöldre. Valamennyi nő valamennyi színnel 6 hétig szerepelt a társkeresőn, mindegyikük sorban kipróbálta az összes színt, anélkül, hogy a mindig másmilyenre photoshoppolt fotón kívül bármi egyebet változtatott volna a profilján. És persze közben figyelték, hogy mikor hány férfitól érkezik üzenet a postafiókba. A piros ruha hatása statisztikailag szignifikánsnak mutatkozott: a hölgyek átlagosan 4-6,1%-kal több férfitól kaptak üzenetet, amíg a piros ruhás fotójuk volt kint, mint egyébként.