A mai poszt fotóösszeállítása a világ legmagasabb házaspárját mutatja be. Az apropó az, hogy június elején megszületett a pár harmadik gyermeke, Jonah, és most elkészültek róla az első fotók. Wilco és Keisha van Kleef-Bloton összmagassága 404,7 centiméter, ezzel a Guinness rekordok könyve szerint ők számítanak a világ legmagasabb élő házaspárjának. Bár a pár Angliában, Dagenhamben él, a férj nem angol származású: Wilco van Kleef Hollandiában született 1981-ben.

A fiatalember 16 éves korára érte el 213 centis testmagasságát, gyermekkorában olyan gyorsan nőtt, hogy hormoninjekciókat kapott a növekedés megállítására, mert az orvosok attól tartottak, hogy térdei nem fogják elbírni a hatalmasnak ígérkező testet. Van Kleef aztán átköltözött Nagy-Britanniába, ahol 2001-ben egy szép napon megakadt a szeme egy hirdetésen, amiben egy magas hölgy kétségbeesetten táncpartnert keresett (ugyebár nemcsak az alacsony férfiaknak nehéz partnert találni, hanem a magas nőknek is). A fiatalember így találta meg Keisha Boltont, aki aztán a felesége is lett, és ezzel felállították a Guinness rekordot, valamint létrehozták maguknak a van Kleef-Bolton közös vezetéknevet.

Közös házukban bizonyos átalakításokat terveztek, tekintettel arra, hogy a feleség is 2 méter közelében van, de ezekre az átalakításokra még nem került sor, ami nem is csoda, tekintettel arra, hogy a férj nem keres csillagászati összegeket: biztonsági őrként dolgozik. Az ajtókeretek szemöldökfája például olyan alacsony a lakásban, hogy a férjnek le kell hajolnia, és mindkét szülő lába lelóg a franciaágy végéről, úgyhogy a hálóban is lenne mit megváltoztatni.

De ezek a kényelmetlenségek eddig még maradtak, úgy néz ki, jelenleg minden forrás a gyerekekre megy el. Hat éves kisfiuk, Lucas máris őrült tempóban nő, magassága egy 11 éves gyerekének felel meg, négy éves kislányuk, Eva is az egy évvel idősebbek közé illene magassága alapján. Jonah most júniusban 56 centivel született, ami szintén figyelemre méltó: csak a kisbabák 2%-a jön világra ekkora vagy ennél nagyobb testhosszal.

A pár jelenleg tehát nagyon boldog és a negyedik gyereket tervezgeti, nem törődve túl sokat az extrémmagas emberek szokásos hétköznapi problémáival. A repülőkön nem férnek be az ülésbe; a feleség normális méretű nők miniruháit hordja pólóként; ha terhes, akkor meg egyenesen férfiruhában kell járnia, mert semmi nincs a méretében; a cipővásárlás mindkettejük számára hatalmas kihívás − viszont legalább nem kell a hokedlire állniuk, ha le szeretnének venni valamit a konyhaszekrény legfelső polcáról.