Szinte szánalmasan szerénynek tűnik így hirtelen a világ legrondább kutyájának rendezett luxusesküvő, amire tavaly hatmillió forintnak megfelelő összeget dobtak ki háziállatukat szerelmesnek képzelő brit ebtulajdonosok. A múlt héten ugyanis New Yorkban megdőlt a kutyaesküvő-rekord, és nem (csak) a gyomorforgató giccs mennyiségét, hanem az arra kiadott pénzösszeg nagyságát tekintve is. A poszt képösszeállításának fotóin látható ünnepély 158 187 dollárba került, ami nagyjából 36 millió forintnak felel meg.

Néhány adat, azoknak, akik a vizuális ingerek élét betűvel szeretnék enyhíteni: a menyasszonykutya neve Baby Hope Diamond, a vőlegénykutya neve Chilly Pasternak. A lakodalom kellékeit mindenki ingyenesen bocsátotta az ifjú pár rendelkezésére, a megjelenő vendégeknek azonban méregdrágán kellett jegyet váltaniuk.

Az így befolyt összeget egy alapítvány javára ajánlották fel, az alapítvány egyik aktivistája volt ugyanis az ötletgazda. Ő Wendy Diamond, a menyasszony gazdája, aki nagyon szeretheti a kutyarekordokat, mert egyik korábbi háziállatát, Lucky Diamondot is beíratta a Guinessbe. A nemrég elpusztult eb azt a rekordot tartotta, hogy semmilyen más kutyát nem fényképeztek le annyi hírességgel, mint őt, háromezerrel. És ha már a celebeknél tartunk: a lagzira Ellen DeGeneres állateledel-cége szállította a kutyakaja-büfét, de volt külön séf az embereknek is, volt külön bevilágosító és esküvőszervező is. Az eseményt a Jumeriah Essex House Hotelben tartották a Central Parknál.