A szeretőkereső-félrelépésszervező társkereső amerikai ötletét nemcsak itthon valósították meg, természetesen van brit verzió is, a címe MaritalAffair.co.uk. A hűtlenség ilyen típusú népszerűsítése már önmagában is botrányos, de az angolok még rátettek egy lapáttal egy kis extra hírverés kedvéért. Azzal az akcióval toboroznak most ugyanis új felhasználókat, hogy aki regisztrációkor megadja az emailcímét, azok között kisorsolnak egy válást.

Egészen konkrétan a nyeremény pénzdíj, amit válás ügyvédi költségeire lehet (=kell) költeni. Az összeg 1800 font, azaz kb. 650 000 Ft, és az ötlet kicsit emlékeztet a karácsonyra ajándékozható válási utalványhoz. A „nyerjen válást!” szlogen tényleg roppant frappánsan hangzik, de ha kukacoskodó kedvünkben lennénk, rámutathatnánk arra, hogy a promóció teljesen logikátlan. Kukacoskodó kedvünkben vagyunk, rámutatunk: az oldal célja pont az, hogy házasságon kívüli kapcsolatokat szervezzenek a felhasználók. Aki nyer és a nyeremény segítségével tényleg elválik, annak a számára okafogyottá válik a hűtlenkedős site használata, mert nem lesz már kit megcsalni. Ez nem baj?

"Nyerjen válást!"-játék! Ön felháborodott?

A „nyerjen válást!”-minibotrányhoz mindenesetre a Daily Mail hozzáfűz még néhány brit adatot. Ezek szerint már nyolc éve stagnált a válások száma az Egyesült Királyságban, amikor a legfrissebb adatok közzétételekor kiderült, hogy megint emelkedett a számuk, méghozzá nem is keveset, 4,9%-nyit 12 hónap alatt. Így aztán a briteknél most pontosan 200-szor annyi válás van, mint 100 évvel ezelőtt.