Kíváncsian várjuk, mikor érkezik az első olyan sztori, amelyben egy férfi lop, csal vagy hazudik)(vagy drogdílerkedik) azért, hogy álomesküvője lehessen - az ilyen bűntényeket mindig nők követik el. A mai sztori főszereplője is egy hölgy, egy 22 éves essexi lány, Danielle Howard. Ő azzal a sztorival haknizta körbe a médiát tavaly, hogy rákos, és csak 15% az esélye a túlélésre. Egy kezelésre gyűjtött, összejött az összeg, erre Howard idén tavasszal férjhez ment, majd csodálatos módon meggyógyult. A sztori akár igaz is lehetne, de a brit rendőrség szerint nem az.

„A 15%-os túlélési esély sokak szerint nem sok, de nekem ennyim van. Nem adom fel. 21 éves vagyok, és még előttem az élet. Fel akarok építeni egy közös életet Chrisszel és gyerekeket akarok. Élni akarok” - ilyeneket nyilatkozott tavaly Danielle Howard, amikor bekerült a helyi hírekbe azzal, hogy méhnyakrákja kezelésére egy nagyobb összegre van szüksége. A halálos beteg kezelését a sztori szerint a társadalombiztosítás azért nem fizette, mert a kilátástalan helyzetben Howard egyetlen esélye egy holisztikus kezelés volt: intravénás C vitamin-terápia. Vitamininjekciókra a TB nyilván nem fizet milliókat, a menyasszony azt mondja, ezért kellett a nyilvánossághoz fordulnia.

Merthogy egyébként éppen férjhez menni készült, nagy szerelméhez, bizonyos Chris Wilsonhoz. A halálos beteg lány esküvőjére végül ötezer fontot adtak össze ismerősök és több száz jószándékú vadidegen, plusz a kezelésre további hatezret, ez összesen kis híján négymillió forint. Az összeg azért lehet ilyen magas, mert a lány, illetve a mellette kampányoló barátok pár celebtámogatót is megkerestek a halálos beteg menyasszony sztorijával. Felkeresték pl. Fearne Cotton műsorvezetőt, Gordon Ramsay sztárszakács pedig a Twitteren népszerűsítette az ügyet. Howard azt mondta, bár egy fillérje sincs, meg szeretné tartani az esküvőt, mielőtt a kezelések miatt kihullik a haja, valamint utalt példaképére, a 2009-ben méhnyakrák szövődményeiben meghalt Jade Goodyra is.

Három hónappal ezelőtt megvolt a gyönyörű esküvő, fogadással, lakomával, fotóssal, még külön videós is volt, a lakodalom fotóit képösszeállításunkban láthatják. Pár héttel utána jött egy meglepő bejelentés a Twitteren a frissen Wilsonnévá vált fiatalasszonytól: nemhogy kigyógyult méhnyakrákjából, már teherbe is esett. Sokaknak gyanús lett, hogy a méregdrága C vitamin-injekciók ilyen drasztikus javulást okoztak - többek között a rendőrségnek is, akik csalás miatt letartóztatták Wilsonnét. A gyanú szerint a megtévesztett adakozók által összedobott összeg nem a kezelésre ment, hanem a lagzira. Az asszony óvadék letétele után most szabadlábon védekezik, és továbbra is állítja, hogy nem csapott be senkit, semmi rosszat nem tett. A per hamarosan kezdődik, itt nyilván kiderül majd, hogy mi az igazság.