Egy brit társkereső oldal, a SeekingArrangement.com felmérést készíttetett egy-két brit tudóssal és ezer résztvevővel (ami mondjuk nem is olyan sok) arról, hogy szeretjük-e tudni szerelmünk szerelmi előéletét, és ha igen, akkor milyen előéletnek örülünk a legjobban. Az ember azt gondolná, hogy minden férfi arra vágyik, hogy a csajának semmilyen előélete ne legyen (azaz szűzként érkezzen a kapcsolatba), de a kutatók erre rácáfolnak, mondván, hogy az eredmények azt mutatják, hogy mind a nők, mind a férfiak szerint az a partner a legjobb, akinek már tíz személlyel volt kapcsolata korábban. Ami azt is jelenti, hogy a tizenegyediknél kell lecövekelni.

Ön szerint mi az ideális, ha partnerének hány személlyel volt kapcsolata ön előtt?

Mind a férfiak, mind a nők megegyeznek abban, a briteknél legalábbis, hogy az már túlzásba vitte a promiszkuitást, akinek 10-nél több szeretővel van tapasztalata. Az ilyenek jobban teszik, ha egy pár numerát letagadnak, ha a szexuális tapasztalatokról van szó, különben lotyónak/hímringyónak nézik őket.

De persze a túlzott tapasztalatlanság sem jó jel, hiszen ki akarna olyasvalakivel szerelmeskedni, akinek foglma sincs arról, hogy a másiknak mi a jó, mit hogyan kell csinálni. A szexuális tapasztalat teljes hiánya önmagában lehet, hogy izgalmas, de valószínűleg nagyobb élményt jelent olyasvalakivel együtt lenni, aki már tudja, hogy mi a dörgés.

Így jött ki, hogy pont 10 a megfelelő szám, legalábbis a férfiak 46%-a és a nők kb. fele ezt a számot jelölte meg. Emellett a nők 36%-a és a férfiak 42%-a mondta azt, hogy egy tízpartneresnél kevésbé tapasztalt szeretőt tartanának ideálisnak, azaz egy (majdnem) szűzet. A nők 11%-ának és a férfiak 10%-ának szemében pozitív, ha a másik már 10-nél több személlyel feküdt össze korábban, sőt, 3% - talán poénból - azt mondta, hogy az a királyság, ha valaki már 30 trófea felett jár.

Önt érdekli, hogy partnerének hány partnere volt korábban?

Mindennek a fontosságát igencsak megkérdőjelezi, hogy a többség egyáltalán nem kíváncsi a másik előéletére, legalábbis annak ezen vonatkozására − talán azért nem, mert tartanak tőle, hogy 10-nél több lenne a válasz, ha rákérdeznének.

A hölgyeknek csak 35%-a akarja tudni partneréről, hogy hány másik nővel szűrte össze a levet korábban, 65% inkább nem kíváncsi erre. A férfiaknál még kisebb az aránya azoknak, akik meg szeretnek ismerkedni csajuk szexuális előéletével: mindössze 30%.