100%-ig egyet tudok érteni azzal, ami le van írva. Örömteli és egyben szomorú is számomra, hogy tudom, hogy vannak, akik ugyanebben a helyzetben vannak. Létre kellene hozni egy olyan kört, társaságot, ahol olyan emberek érintkezhetnek, akiknek elegük van ebből. Biztos vagyok benne, hogy akadnak olyan hölgyek is, akiknek az értékrendje rendben van, de ők is egyedül vannak. Vágynának egy normális kapcsolatra, de ők se nagyon tudnak olyan lehetőségeket, ahol megtalálhatnák a számításaikat. Erre kellene valamilyen megoldást találni. Esetleg egy program keretein belül ezeknek az embereknek találkozási lehetőséget nyújtani. Konklúzióként ismét kiderült, hogy nemigen lehet normálisan ismerkedni a mai világban. S ebben rengeteg tényező közrejátszik. Kéne ez ellen tenni."

Ezt írta egy olvasónk a 7 ok, amiért nincs barátnőm című posztra, ami egy bizonyos Nándor levelét adja közre, és amit szerintünk ön már olvasott (ha mégsem, kattintson a fenti linkre). Örömmel jelentjük, hogy olvasóink közül nem találja mindenki olyan reménytelennek a helyzetet, mint Nándor és egy csomó többi levélíró, és a fenti javaslatnak megfelelően keresett és talált megoldást, sőt, az egészet meg is írta nekünk emailben a Randiblog címére. Öt ilyen email is jött arról, hogy hol lehet normálisan, normálisakkal ismerkedni, ezek olvashatók alább.

Norman

Mivel csak 4 éve élek Magyarországon, előre is bocsánatot szeretnék kérni, ha helyesírásom nem tökéletes. Csak idegesített a panasz, amit lerajzolt Nándor, mert egy aránylag értelmes és rendes embernek tűnik, és mégis a legrosszabb helyeken keres társra. Én is jártam erre-arra, mikor még új voltam Pesten, találkoztam elég plázapatkánnyal. Amit Nándor leír a pesti nőkről, nem ritka panasz, mert ez a pop-kultúra. De a korcsmák, diszkók és cégesbulikon túl is van élet Magyarországon. Én kezdőknek a moldvai táncházakat szoktam javasolni, mert azt táncolni nem nehéz, a hangulat jó és az átlag vendég nyílt és barátságos. Ha Nándor annyira bátor, mint mondja, könnyen megtalálhatja a helyét egy ilyen körben. Nem igérem, hogy első vagy második táncházán rátalál „Az Igazira", de tisztességes, kulturált, kedves lányokra találhat.

De a moldvai táncház csak egy kis szelete a nagyobb - időnként elszállottabb - „hagyományőrző" világnak. Persze, itt is talál az ember bolondokat, tompaeszűeket... csak kisebb arányban. Mivel a „régi" erkölcsökhöz tartják magukat - ki a saját értelmezésében, nagyobb arányban vannak azok a fajta nők, akik talán tetszene Nándornak, illetve más komolyabb férfinek. Én is Barantán ismertem meg a kebelbarátom, és az igaz szerelmemet egy gyömrői lovagrendben. Az ismerőseim nagy része - és a barátaim összessége - erkölcsös, értelmes, kedves személyekből áll, tehát örömmel mondhatom, hogy lehet találni ilyeneket."

Nimród

A levélíró kolléga önérzetesen veri a mellét, hogy mindent egyedül ért el az életben, de az eszébe se jut, hogy egy jó párkapcsolat nem alanyi jogon jár. Biztos vagyok benne például, hogy nem vette a fáradtságot, hogy megtanuljon táncolni. De én voltam már Főzőrandin is, és ott is nagyon normális emberekkel/csajokkal találkoztam.

17 éve táncolok és nagyon sok párkapcsolat van a hátam mögött. Kilóra se kevés: 1 három éves, 3 egy éves, több fél éves, és elég sok pár hónapos/egy éjszakás. Több olyan barátnőm volt (beleértve a mostanit is), akinek hónapokig udvaroltam. Többször volt olyan is, hogy kapcsolatban voltak, amikor elkezdtem nekik udvarolni. Még csak unfair se voltam. Nem szedtem szét semmit, ami működött. Egyszerűen csak kitartottam addíg, amíg szét nem mentek.

Normális csajt nem könnyű találni, de sok erőfeszítéssel (pl. sok évnyi tánctanulással) lehet találni olyan társaságokat, ahol nem felülreprezentált az a „csőcselék”, amivel a levélíró szembetalálkozott, és aminek a kikerülésére eleve kísérletet sem tett."

Napsugár

Kedves Nándor! Gyere kirándulni! A kirándulós, biciklizős csapatokban nagyon sokféle emberrel találkozhatsz, mellőzve mindenféle műdolgot, merthogy pl. műkörömmel kapaszkodni a sziklákon nemigen lehet. Jó csapat, jó közösségi élmény, már ezért megéri."

Nikodémusz

Nekem sikerült túllépnem a problémákon és megtalálnom életem párját. És itt szeretnék segítséget nyújtani. Manapság a női célközönsége az eredeti levél írójának és nekem is egy nagyon szűk célcsoportra koncentrálódik, amit a tánciskolákban találunk meg (főleg kubai salsa), és ezt most már lassan 2 év tapasztalatával mondom. Ezeken a helyeken a női közönség főleg 27 fölötti, egyedülálló, intelligens, értelmes nőkből áll (már a zene önmagában olyan, hogy érzelmeket és intelligenciát igényel, amivel rögtön kizárható a rengeteg bajos nő). És könnyű velük ismerkedni."

Norina

Röviden annyit javasolnék Nándornak, hogy hagyja el Magyarországot, míg nem keső. Én ezt 7 éve megtettem. Igaz, hogy az egész világ rossz irányba halad, de a magyar társadalom különösen. De Nándor semmiképpen ne adja fel a társkeresést, mert sosem lehet tudni, hátha egyszer jókor lesz jó helyen, mint ahogy velem is törtent, amikor már végleg feladtam."

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!