A Facebookon az ember megadhatja a munkahelyét, születési dátumát, meg még rengeteg mindent, amit közölni szeretne magáról, többek között az úgynevezett kapcsolati státuszát is, azaz hogy egyedülálló-e vagy kapcsolatban van, és ha igen, milyenben. Karácsonykor egy posztban azt firtattuk, vajon mire való a sok lehetőség közül az, hogy „bonyolult”. Rengeteg olvasónk válaszolt, megírva, hogy ők miért választották (vagy egy esetben választanák) pont ezt a szót saját kapcsolatuk leírására, ezekből a válaszokból válogattuk ki a hat legérdekesebbet, illetve legjellemzőbbet, ezek olvashatók alább. Ha ön is úgy érzi, jelenleg bonyolult helyzete, írja meg ön is a Randiblog email-címére, miért! A leveleket folyamatosan várjuk, a legérdekesebb sztorikat, véleményeket mindig megosztjuk, de mindig álnéven, mint alább is.

1. Bianka

„Erre mi mást lehetne választani: Házas, de nem a házastársával él együtt már több éve, jelenlegi élettársától viszont van 2 gyermeke. Nos, szerintem ezt a helyzetet teljesen jól lefedi a bonyolult kapcsolatban fogalom.”

2. Bence

„Igen, voltam „bonyolult” státuszban - ami azóta „elvált”-ra változott. Informatikában utazom, az internetet aktívan és többé-kevésbé hozzáértő módon használom, így a közösségi oldalakat is, szerintem. Amikor a bonyolult státuszt használtam, legjobb meggyőződésem szerint tettem, úgy véltem, ez írja le legjobban a helyzetemet. A (volt) feleségemmel cca. 5 éve futott teljesen zátonyra a kapcsolatunk. Mivel hitellel terhelt ingatlanban laktunk, a szétválás nem volt egyszerű, sokáig kellett várni arra, hogy a feltételek kedvezőek legyenek, mindketten az éhenhalás vagy a csövezés veszélye nélkül mehessünk utunkra. Így hát egy fedél alatt éltünk, bizonyos mértékig közös háztartást vezettünk. A megállapodás úgy szólt, amelyikünknek előbb adódik lehetősége, az lelép, megszüntetve az idegőrlő szituációt. A véletlen úgy hozta, a lehetőség a feleségemnek „adódott”. Elkezdett egyre hosszabban kimaradni, volt, hogy egy héten csak egyszer jött haza, volt, hogy egyszer sem. Ekkor lett bonyolult a státusz! De papíron férj-feleség voltunk, a családi ügyeket közösen ill. felváltva intéztük. Később a hitelkiváltást is együtt rendeztük, hiszen a hitelintézetek nem kedveznek az egyedülállóknak. Mert akárhonnan nézem, ez nem „kapcsolat” volt (se nyitott, se élettársi, se semmilyen), mivel sem érzelmi, sem testi kapcsolatban nem éltünk már. Következett jóval ezután a „külön élő”, aztán végül az „elvált”.”

3. Balázs

„Az ok annyi, hogy minden kapcsolat bonyolult. Egyik sem egyszerű. Meg amúgy is mindenkinek az van kint, hogy kapcsolatban. Az előző párommal volt így fb-n kint, először külön élőket akartunk, de ott nem lehet beállítani, hogy kivel. Így jött, hogy akkor bonyolult. Semmi értelme nincs, de legalább nem az, ami mindenki másnak.”

4. Bálint

„Én nem használom a Facebookon a státuszt, de ha használnám, lehet, a bonyolultat választanám... A szitu: Együtt élek 2 gyermekemmel és a feleségemmel. De már csak papíron vagyunk házasok, már egy jó ideje tisztáztuk, hogy útjaink előbb-utóbb elválnak. Neki van már egy kezdődő új kapcsolata, nekem jelenleg nincs. Egyelőre részben a gyerekek, részben az anyagi lehetőségek miatt még együtt élünk, hozzáteszem, teljesen kulturáltan.”

5. Bernadett

„Sokszor nagyon egyszerű oka van annak, hogy az ember a „bonyolult” státuszt állítja be családi állapotnak, ez pedig nem a feltűnősködés vagy a sértettség, hanem hogy az ember szerető, és egy olyan emberbe szerelmes, aki házasságban él. Jómagam is ilyen helyzetben vagyok, a szerelmem házas, és bár a mi kapcsolatunk is csodálatos és különleges, azért ez a helyzet simán nevezhető bonyolultnak.”

6. Borbála

„Hát én akkor állítottam át a férjem kapcsolatcímkéjét, amikor kiderült a chatelgetése. Egy kedves szingli kolléganője rámászott. Úgy gondolta, ő tudja a frankót, mi kell a hapsiknak. 16 év együttélés, 3 gyerek, soroljam...? kissé megfáradt kapcsolat. És akkor jön ez a LIBA, aki 3 hétig sem tud megtartani egy pacákot, nem 16 évig! Hm, de a férfiak egyformák. Újdonság, izgalom? A drága férjem sem tudja megmagyarázni, de hetekig chatelgetett vele. Hagyta, hogy hívogassa magához, stb. Ment a flört. Csakhogy egyszer minden kiderül. Megtaláltam a levelezést a nyitott  Facebook-oldalon. Bukta. Nagy veszekedés. Én válni akartam, mert úgy éreztem, elárult. Ő a mai napig nem érti, miért cirkuszoltam, mikor nem történt semmi. Máig nem tudtam neki lenyelni a békát. Együtt maradtunk... De nincs benne túl sok köszönet. Hát akkor átírtam a kapcsolatcímkéjét. Hogy miért? Nem tudom. Akkor jó ötletnek tűnt.  Kb. 5 perc múlva felhívta valaki, és elmondták neki, mi a helyzet. Azóta már töröltem a Facebookról, nálunk a Facebook tabu. Elviseli ezeket a húzásaimat. Ő tudja, miért. Nekem akkor nagyon jól esett, hogy ő magyarázkodhatott a kapcsolatcímke miatt. Ja, az ügy nem robbant ki a munkahelyén. Továbbra is együtt dolgoznak. Főnök és beosztott. Ennyi. Egy pillanatnyi édes bosszú.”

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!