Uniszex randihelyszíneket találni nem is olyan könnyű, hiszen a szóba jöhető szabadidős tevékenységek általában inkább jellemzően csak az egyik nemnek tetszenek. Még moziba menni sem egyszerű, hiszen a csajos filmek a legjobb esetben is csak elviselhetők a férfiak számára, akiknek a kedvenc horror- és akciófilmjei viszont szóba sem jöhetnek, ha egy romantikus estéről van szó női részvétellel.

Táncolni inkább a nők szeretnek, a keményebb, férfiasabb zenéket játszó együttesek koncertjei a hölgyeknek általában kevésbé jönnek be, és nincs sok olyan sport, amiben a két nem zökkenőmentesen tudna együtt részt venni. De sebaj, ebben a posztban adunk 5 tippet az olyan randizáshoz, ahol mindkét fél ugyanolyan jól érzi magát. A legkézenfekvőbbekkel kezdjük, de aztán remélhetőleg lesz olyan tippünk is, amire ön még nem gondolt romantikaszervezés közben.

1. Étterem − Az egyik legnagyobb randiklisé a vacsorameghívás. Enni mindenki szeret, a választási lehetőségek szinte határtalanok, és gyakorlatilag mind nemtől független. Van, aki a pizzát szereti, más egy kis sushit vagy indiait eszik a legszívesebben, lehet, hogy elég csak egy kávé egy sütivel, de néha meg jólesik bevállalni egy normális marhapörköltet is. Többek között ezért olyan népszerű az evés, mint romantikus tevékenység: remek kompromisszum a két nem között, senki nem unatkozik, mindkét fél számára azonos élvezet.

2. Kirándulás-korcsolyázás − Biztos volt már olyan a világtörténelemben, hogy egy nő elment focizni a pasijával, és együtt rúgták a labdát. De valószínűleg nem sokszor. Az sem kizárt, hogy volt már férfi, aki egyszer elkísérte a szerelmét zumbázni vagy step-aerobicra, és még élvezte is. De nem igazán jellemző, hogy a közös testmozgást a párok bevállalnák, még párban futókat is viszonylag ritkán látni. Ami sport és lehet ketten, romantikusan, együtt csinálni, az szezontól függően a túrázás-biciklizés (lazábbaknál kirándulás vagy séta), illetve a korcsolyázás. Jelenleg inkább ugye az utóbbi van napirenden.

3. Fürdő-aquapark − Abszolút uniszex szórakozási mód gyakorlatilag minden kikapcsolódás, ami vízzel kapcsolatos. Fürdőben, strandon, aquaparkban férfiak és nők, fiúk és lányok ugyanannyira érzik jól magukat, feltéve persze, hogy a két fél van már olyanban, hogy gond nélkül mutatkozik a másik előtt fürdőruhában. Első randira ezért mondjuk a szaunázást vagy törökfürdőt nem feltétlenül ajánljuk, már csak azért sem, mert ezek gyakran nem koedukáltak. Kicsit később azonban ideális lehet egy közös látogatás valami vizes vagy gőzös helyre.

4. Állatkert − A cuki kisállatok egyértelműen a nők térfelére tartoznak, de egy állatkert azért többet nyújt, mint egy cicás-kutyusos fotóösszeállítás, így aztán férfiaknak is ugyanannyira érdekes, mint a nőknek. Az állatkertekről az ember kamaszkorában meg szokott feledkezni, és csak akkor jut eszébe legközelebb, amikor már saját gyereke van, ami öreg hiba. Az állatkertek érdekesek (még most, télen is), és roppant romantikusakat lehet bennük sétálni kettesben. Első randira is kiválóan alkalmasak.

5. Zártajtós-kijutós játék − A játékok többsége kicsit inkább a férfiaknak, főleg a kamaszkorból nehezen kinövő fiúknak tetszik, a nőkben ritkábban szokott megmaradni a játékszenvedély a tizenéves kor végére. De azért egy-egy beszélgetősebb vagy mozgalmasabb társasjátékot a hölgyek is élvezni szoktak, legyen az Activity vagy mondjuk bowling (csak szóba ne kerüljön a szerepjáték!). A ParaPark sikere viszont azt bizonyítja, hogy van olyan játék, ami mindkét nem körében egyöntetű sikert arat: ez az a zártajtós-kijutós dolog, amit az országban most már rengeteg helyen ki lehet próbálni. Randira annyiban ideális, hogy mind a fiúk, mind a lányok garantáltan élvezni fogják, annyiban viszont nem, hogy a pályákat kettesben általában nem lehet megoldani, így az ilyen helyszínek csak duplarandikra alkalmasak. Arra viszont nagyon.

Folytatná a sort?

Ha tud még olyan randihelyet, ami egyenlő mértékben nyújt élvezetet mindkét nem számára, kérjük, figyelmeztessen minket emailben! De ha az ellenpéldákról írna, akkor is várjuk levelét a Randiblog címén! Önnel előfordult már, hogy (potenciális) partnere olyan helyre cibálta el randevú címén, ami neki nagyon tetszett, de ahol ön unatkozott, vagy egyenesen rosszul érezte magát? Ha igen, kérjük, írja meg!