Az év végén keltett botrányt az a sztori, aminek a főszereplője egy argentin szerelmespár volt, Edith Casas és Victor Cingolani. A dolog különlegessége, hogy Casas ikertestvérét, Johana Casast 2010-ben meggyilkolták, és az emberölésért éppen Cingolani ül börtönben. Tavaly még meg tudták akadályozni az esküvőt a lány rokonai, de idén már nem, a hétvégén közölte a Christianpost nevű website, hogy a Casas és Cingolani tiltakozások közepette ugyan, de összeházasodtak, ráadásul pont Valentin-napon.

A beszámolók szerint a menyasszonyt és a vőlegényt kővel és tojással dobálták meg a házasságkötő terem előtt, amiből arra következtethetünk, hogy Casason kívül nem sok mindenki hisz Cingolani ártatlanságában. A bíróság például nem hitt, és 13 évet adott a férfinak az akkor 21 éves nő életének kioltásáért. A most 28 éves elítélt továbbra is küzd felmentéséért, sőt, azt állítja, hogy ha kiszabadul, gyerekeket szeretne az életben maradt ikerrel. Egyelőre csak a házasságkötés kedvéért engedték ki a börtönből, az igen kimondása után azonnal vissza is vitték a büntetésvégrehajtási intézménybe.

A menyasszonyt azonban nem kísérték őrök, így neki órákig várnia kellett a házasságkötő teremben a ceremónia után, amíg a feldühödött tüntetők odébb nem álltak, mert nem mert a szemük elé kerülni, további erőszaktól tartva. A híradások szerint az újdonsült anyós sem túl boldog lánya választása miatt, azt mondja, továbbra is bolondnak tartja az arát, azaz saját lányát, hogy ezzel a férfival összeállt. Éppen ő volt az, aki első körben sikeresen megakadályozta a frigyet, ám a bíróság által tavaly év végén elrendelt elmeorvosi vizsgálat kimondta, hogy Edith Casas nem bolond − orvosi értelemben legalábbis. Így most már nem volt semmi jogi akadálya az esküvőnek.

Az eseményre reagálva az anya ezt nyilatkozta életben maradt lányáról: „mindig is azt mondtam, hogy fenyegeti őt a Cingolani család; félek, hogy történni fog vele valami, mert ez a férfi gyilkos és manipulál mindenkit.” Johana Casas holttestét két évvel ezelőtt találták meg az Argentína déli részén fekvő Pico Truncado nevű kisváros mellett, két lőtt sebbel. Cingolani korábban az ő barátja volt, ám nem sokkal korábban szakítottak, ezért is terelődött a férfira a gyanú. A meggyilkolt lány akkor már egy újabb férfival járt, bizonyos Marco Diazzal, akit szintén kihallgattak, de bűnösségére nem találtak bizonyítékot. Mindenesetre Edith Casas és Victor Cingolani állítólag ekkor már szerelmesek voltak egymásba, hogy szerintük akkor ki és miért lőtte Johana Casast, arról nem szól a fáma.